Elektronik Gigabyte Aorus Master RTX 3070 Ti 14999 TL

Hahahaha. İlk yorumda yanlış yazdım "RTX 3070Ti" yazacağıma. Şimdi daha iyi bir yarılabilirsin. Bir sonra ki mesajımda belirttim yanlış yazdığımı, daha sonra yorumda düzeltme yaptım. RTX 3070Ti RX 6800XT göre 2k ve 4k kötü. Anlaştık mı şimdi ? Birlikte gülelim mi :)
👍
Devlete de 1 tane hediye ettiğimizi unutmuşum ben :/
Hem Walmart Türkiye'ye gönderim yapmıyor Türkiye ofisini kapattı.
 
Yazılımından dolayı NVIDIA tercih ediyorum. Evet daha uygun ve güçlü olabilir ama yazılım tarafında da NVIDIA daha önde şimdi bunu da unutmamak lazım. Hatta ileriye dönük düşünecek olursak NVIDIA kartları daha F/P olacaktır çünkü artık yatırımlar hep yazılım yönüne kaydı. AMD FSR teknolojisi, NVIDIA Reflex olsun DLSS 2.0 olsun iyi atılımlarda bulunuyor. Kağıt üzerinde 6800 XT daha iyi ve ucuz olabilir ama DLSS 2.0 teknolojisi, FSR'dan daha iyi çalışıyor. Bunu da göz ününde bulundurmak gerek bence.

Peki dediklerinizde haklısınız ama VRAM ne olacak koskoca NVIDIA 3070 Ti gibi bir karta 8 GB VRAM koyuyor. Ve bu 2K da yetmiyor 1080p oynadığım için ondan örnekmveriyim mesela FH5 Ultra ayarlarda (ekstrem değil)6-6.5 GB VRAM tüketiyor bir de bunun 2K'sı var.
 
Ethereum biraz yükseldi. Dolar yükseldi. Kart fiyatları da biraz yükseldi. Daha da yükselebilir bilemeyiz. Bu yüzden bence güzel fiyat alınır.
 
Yazılımından dolayı Nvidia tercih ediyorum. Evet daha uygun ve güçlü olabilir ama yazılım tarafında da Nvidia daha önde şimdi bunu da unutmamak lazım. Hatta ileriye dönük düşünecek olursak Nvidia kartları daha f/p olacaktır çünkü artık yatırımlar hep yazılım yönüne kaydı. AMD FSR teknolojisi, Nvidia Reflex olsun DLSS 2.0 olsun iyi atılımlarda bulunuyor. Kağıt üzerinde 6800 XT daha iyi ve ucuz olabilir ama DLSS 2.0 teknolojisi, FSR'dan daha iyi çalışıyor. Bunu da göz ününde bulundurmak gerek bence.
RX 6800 XT gibi bir kartta neden FSR yada DLSS kullanmak isteyeceksiniz mesela? Meraktan soruyorum. 1080P monitör kullanıp 120 Fps almak yerine 150 Fps almak içinmi veya 2K monitör kullanıp 100 Fps yerine 130 Fps almak içinmi? Cyberpunk yada Watch Dogs gibi oyunlar da RTX açıkken belki işe yarar 2K monitör kullanıyorsanız ama onun haricinde gereksiz teknolojiler bence güçlü kartlar için en azından günümüz oyunları için. RX 6800 XT ile RTX 3070Ti kıyası pek olacak iş değil oyun açısından. 16GB Vram vs 8GB Vram. Bazı oyunları 2k ve 4k da ultra ayarlarda açamazsınız bile..
 
Peki dediklerinizde haklısınız ama VRAM ne olacak koskoca NVIDIA 3070 Ti gibi bir karta 8 GB VRAM koyuyor. Ve bu 2K da yetmiyor 1080p oynadığım için ondan örnekmveriyim mesela FH5 Ultra ayarlarda (ekstrem değil)6-6.5 GB VRAM tüketiyor bir de bunun 2K'sı var.
Aynen aslında RX 580 bile 8GB, ama ben olsam yazılım, RT, DLSS'den dolayı NVİDİA tercih ederdim veya biraz bütçe arttırıp indirimli RX 6900 XT gördüm mü ona yönelirdim.
 
Aslinda AMD artik yazilimda daha iyi cunku butun yazilimlarini acik kaynak olarak yayinliyor ve bu sayede dunyanin her yerinden gonullu gelistiriciler yazilimlarinin gelistirilmesine katki sagliyorlar. Linux kullanicilari icin AMD gercekten cok avantajli hem stabilite hem performans bakimindan. Ilerleyen yillarda Linux oyun konusu daha da ilerlediginde artik insanlari Linux uzerinde Windows oyunlarini oynamak icin AMD GPU'lar alirken gorecegiz. Simdiden birçok oyun Windows'da verdigi performansin daha fazlasini veriyor Linux uzerinde, uyumluluk katmaninin kart uzerine ekstra yuk bindirmesine ragmen.
 

Geri
Yukarı