Gigabyte B450 M-H anakartta R5 1600 AF overclock

OREEMER

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm. Ben bu sistemime overclock yapmaya çalışıyorum ve bunun için yardım istiyorum da.
Sistemim.
  • Anakart: Gigabyte B450 m-h 3600MHz (OC)
  • İşlemci: Ryzen 5 1600 AF (12nm)
  • Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l V2 RGB.
  • RAM: Adata XPG Gammix 8+8 3200MHz.
Ve bunun üzerinde overclock yapmak istiyorum 4GHz yaparsam bir sıkıntı olur mu veya daha yüksek yapabilme şansımız?
Ha bu arada anakarta MOSFET soğutucu olmadığı için ek bir soğutucu eklemeyi düşünüyorum MOSFET'lere.

Ryzen Master programı ile voltaj vermeden 4GHz'i deneyin. Sorun yaşarsanız voltajı arttırın biraz. Voltajı en fazla 1.45V yapın, fazlası pek sağlıklı olmaz.

1.45V'u geçirmeden 4GHz'i geçebilir belki. Geçerse voltajı 1.45V'un üzerine çıkarmadan frekansı yukseltebildiginiz kadar yükseltin.

Bu arada, 1.45V bile gerekmeyecektir. Üst limit olarak söyledim.

4GHz'te teorik olarak sorun olmaz, ancak voltaj da önemli. Voltaj değeri 1v yetecektir, ancak garanti olsun diye 1.1 veya 1.2 deneyebilirsiniz.

Ryzen Master üzerinden değerleri test edip ideal değerleri bulduktan sonra o değerleri BIOS'a girin. Ryzen Master'da ayarlar kaydedilmiyordu sanırım, kendim de kaydedememiştim BIOS'tan yapmıştım (4.2GHz 1.2v).

Pasif soğutucu takabilirsiniz. Termal pad olarak linkteki gibi Arctic alın derim.
n11.com'dan Arctic Grey Termal Pad 6w 0,5mm 15x15mm - 10 lu Paket seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Ryzen Master programı ile voltaj vermeden 4GHz'i deneyin. Sorun yaşarsanız voltajı arttırın biraz. Voltajı en fazla 1.45v yapın, fazlası pek sağlıklı olmaz.

1.45V'u geçirmeden 4GHz'i geçebilir belki. Geçerse voltajı 1.45V'un üzerine çıkarmadan frekansı yukseltebildiginiz kadar yükseltin.

Bu arada, 1.45v bile gerekmeyecektir. Üst limit olarak söyledim.

Deneyeceğim şu an geri dönerim yaptıktan sonra.
4 GHz 1.4V'dan başla hata vermedikçe voltajı düşür Prime 95 kullanabilirsin hatayı bulmak için.

Test için Ryzen Master kullanılabilir değil mi?
Çökme sorunu olursa artırayım voltajı degilmi.

Anakartınız 50A'lık VRM'e sahip. Soğutsanız bile sonuca çok etkisi olmayacaktır. Bu yüzden 4.0 GHz'de çalıştırabileceğini sanmıyorum. Denemeniz lazım. Stress testi yaptınız mı daha önce? Önce bir stress testi ile değerleri kontrol etmekte fayda var bence.

Ben de 4 ile başlamanızı tavsiye etmem. 3.8 ile başlayıp denemekte fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam OC için bana ayarları tam olarak söyler misin peki.

Anakartınız 50A'lık VRM'e sahip. Soğutsanız bile sonuca çok etkisi olmayacaktır. Bu yüzden 4.0GHz'yi çalıştırabileceğini sanmıyorum. Denemeniz lazım. Stress testi yaptınız mı daha önce? Önce bir stress testi ile değerleri kontrol etmekte fayda var bence.

Ben de 4 ile başlamanızı tavsiye etmem. 3.8 ile başlayıp denemekte fayda var.
Bunlardan hangilerini kaç yapayım tam olarak?

Dosya Ekleri

• IMG_20211120_182040.jpg
    IMG_20211120_182040.jpg
    84,7 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakartınız biosunu bilmiyorum o yuzden ezbere birşey söylemem yanlış olur. Araştırmalısınız youtube'dan . Ama ilk önce sabit voltaj ve frekans girecekseniz CPB ve PBO yi kapamanız gerekiyor. Sonra değerleri sabit girin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki yardımcı olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı