Gigabyte B450 S2H alınır mı?

Technopat Nedensiz Yere Hiçbir Şeyi Beğenmeme Timi iş başında yine gördüğüm kadarıyla. Giriş seviyesi f/p bir anakart bu. Aynı segmentteki rakiplerindense daha iyi. 2 RAM slotu giriş seviyesi sistemler için fazlasıyla yeterli. Herkes bilir daha iyisini almayı ama giriş seviyesi bir sisteme gidip de pahalı bir anakart takarsanız o sistem artık giriş seviyesi olmayacaktır zaten. Çok fazla sistemde kullanıldı ve memnun olmayan görmedim desem yalan söylemiş olmam.

Giriş seviyesi olupta standart 4 adet ram slotu olan anakartlar da gördük kullandık hocam merak etmeyin. Yeni nesil anakartlar da giriş seviyesi hep çift ram slotu oluyor genelde. Dediğim gibi ben olsam hayatta almam.

Ekstra kırpılmış bir anakart. 2 ram slotu artık eskide kaldı ama nedense hala 2 ram slotlu anakartlar üretiyorlar. Ayrıca tek slot pcı x16 slotu da dezavantaj. Ben olsam biraz daha bekler iyi bir şey alırdım. İleri zamanda sistem upgrade edeceğin zaman mutlaka listene anakartta ekle.
Hocam insanların verdiği para belli. Bu parayı veren birisinin gidip de 4 ram alacak parası yoktur zaten. Almayı düşünen de zaten gidip başka bir tane alır.

Hocam insanların verdiği para belli. Bu parayı veren birisinin gidip de 4 ram alacak parası yoktur zaten. Almayı düşünen de zaten gidip başka bir tane alır.

Ben zaten illa hemen 4 adet ram alsın slotları doldursun demiyorum. İleriye dönük olması açısından diyorum. Mesela 1 adet ram takarsın ileri de aynı ramden bir adet daha alır dual kit çalıştırırsın sonra ram yetmez yada daha yüksek olsun istersin 4 slotu da doldurursun ama bu iki slotlu anakartlarda olmuyor maalesef. Şimdi arkadaş ileri de upgrade yapacak olsa mecbur anakartı da değiştirmek zorunda kalacak bu da ekstra bir maaliyet demek.

Ben zaten illa hemen 4 adet ram alsın slotları doldursun demiyorum. İleriye dönük olması açısından diyorum. Mesela 1 adet ram takarsın ileri de aynı ramden bir adet daha alır dual kit çalıştırırsın sonra ram yetmez yada daha yüksek olsun istersin 4 slotu da doldurursun ama bu iki slotlu anakartlarda olmuyor maalesef. Şimdi arkadaş ileri de upgrade yapacak olsa mecbur anakartı da değiştirmek zorunda kalacak bu da ekstra bir maaliyet demek.
Ne gerek var hocam 8x2 değil 16x2 takar veya 32x2 takar çok ileriyi düşünen bir kullanıcı bunlar aşılmayacak sorunlar değil.

Son düzenleme:
Hayır. Siz neden almak istemezdiniz? Fiyatına göre iyi bir anakart.
Fiyatı uygun olabilir ama sitesinde M.2 SSD'yi Ryzen harici işlemcilerde desteklediğini söylüyor. Yani yarın, bir gün Ryzen işlemci kullandığın sıralarda M.2 SSD taktığında kullanamayacaksın elinde kalacak onun için önermiyorum.

b450m-s2h.png

Son düzenleme:
Fiyatı uygun olabilir ama sitesinde M.2 SSD'yi Ryzen harici işlemcilerde desteklediğini söylüyor. Yani yarın, bir gün Ryzen işlemci kullandığın sıralarda M.2 SSD taktığında kullanamayacaksın elinde kalacak onun için önermiyorum.

Eki Görüntüle 502684
Siz oradaki bilgiyi yanlış anlamışsınız. Olay şu şekilde eski işlemcilerde NVMe desteği olmadığından dolayı eski bir işlemci takıp NVMe PCI-E SSD kullanamıyorsunuz. Bunun yerine M.2 SATA3 SSD destekliyor aynı yuvadan. Bu eksiklik anakartın eksikliği değil, eski işlemcilerin NVMe PCI-E SSD desteği olmamasından kaynaklanıyor.

Siz oradaki bilgiyi yanlış anlamışsınız. Olay şu şekilde eski işlemcilerde NVMe desteği olmadığından dolayı eski bir işlemci takıp NVMe PCI-E SSD kullanamıyorsunuz. Bunun yerine M.2 SATA3 SSD destekliyor aynı yuvadan. Bu eksiklik anakartın eksikliği değil, eski işlemcilerin NVMe PCI-E SSD desteği olmamasından kaynaklanıyor.
Demek öyle. 🤔 Neyse en azından yanlış bildiğim bir bilginin doğrusuyla karşılaştım. Sanıyordum ki M.2 sadece NVMe'den ibaret, SATA'yı da bildiğimiz diğer portdan ibaret sanıyordum. 😅

Demek öyle. 🤔 Neyse en azından yanlış bildiğim bir bilginin doğrusuyla karşılaştım. Sanıyordum ki M.2 sadece NVMe'den ibaret, SATA'yı da bildiğimiz diğer portdan ibaret sanıyordum. 😅
Zaten laptoplarda kullanılıyor M.2 SATA SSD'ler. Masaüstünde M.2 SATA SSD kullanan pek yoktur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı