Gigabyte B450M anakartın Ryzen 1. Nesil İçin BIOS'u Güncel Midir?

• Konuyu başlatan KITT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 849
Eğer gigabyte'ın verdiği tabloyu doğru okuyabildiysem, kutudan çıkarken ryzen 1. nesil işlemci desteği mevcut. İkinci soruna gelecek olursak, BIOS güncelleme yaparken elektriğinin kesilmesinin normal bir elektrik kesintisinden fazla sorun yaratacağını sanmıyorum. BIOS pilini çıkartıp BIOS'u resetleyip tekrar deneyebilirsin.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Konu anakart ve işlemcinin sürüm uyumluluğu olduğu için diğer ekran kartı, ram gibi şeyleri yazma gereksinimi duymadım zaten alacağım.

Bazı yerlerde "Ryzen 5 1600'le görüntü alman için güncelleme lazım" gibi şeyler yazıyordu da sorayım dedim.
Senin dediğin 3600 olabilir. :) Görüntü alma olayı ise APU olmadığı ekran kartı kullanmak gerekiyor.

Bende Ryzen 5 2600 işlemci ve Gigabyte B450M S2H anakartını kullanmaktayım tavsiyem BIOS'un sürümünü kontrol etmen F50 değil ise sırasıyla belirtildiği şekilde güncellemen gerekiyor F32 sürümünden başlayıp sırasıyla F50 sürümüne kadar güncellemen gerekli nedeni ise Ryzen işlemcilerdeki Turbo frekans ve voltaj ayarı önceki sürümlerde stabil bir şekilde veremiyor ısı problemi de yapmakta F50 sürümünde bütün bu sorunlar çözülmüştür bilgin olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı