Gıgabyte B450M Anakartta RGB Kontrolcüsü Var mı?

Yok hocam çok bildiğim konular değil aslında kurcalayamadım o yüzden. Ama anakarta takılmış yani normalde aynı işleve olması laızm renk değişiyor buda başarılı bağlantı anlamında değil mi? Neden yanma biçimi değişmiyor o garip

Hocam büyük ihtimal anakartın RGB özelliğini fanlar tam desteklemiyor. Dediğim gibi yaparsanız en azından reset tuşundan mod geçişi yapabilirsiniz.

Çünkü anakartınızda ARGB bağlantısı bulunmuyor. O yüzden o tür modları kullanamazsınız.
ARGB bağlantısı olan bir anakart ve ARGB bir LED gerekiyor.
Ya da RGB kontrolcüden yapabilirsiniz bahsettiğiniz üzere. Kontrolcüyü elinizin kolay ulaşabileceği bir yere alın.

Anladım hocam ama XPG şöyle SSD'de düzenleme yapabiliyorum kasanın ön fanlarında sadece renk değişimi
Ek Açıklama 2020-01-13 000956.png
Ek Açıklama 2020-01-13 001007.png
Ek Açıklama 2020-01-13 000956.png Ek Açıklama 2020-01-13 001007.png
Ek Açıklama 2020-01-13 000956.png
Ek Açıklama 2020-01-13 001007.png
Ek Açıklama 2020-01-13 000956.png Ek Açıklama 2020-01-13 001007.png
Çünkü anakartınızda argb bağlantısı bulunmuyor. O yüzden o tür modları kullanamazsınız.
Argb bağlantısı olan bir anakart ve argb bir LED gerekiyor.
Ya da RGB kontrolcüden yapabilirsiniz bahsettiğiniz üzere. Kontrolcüyü elinizin kolay ulaşabileceği bir yere alın.

Evet çünkü SSD'yi direk anakarta bağlıyorsunuz. Fanlar ve LED şeriti ise 3 pin 5V ARGB'ye bağlamanız lazım ki anakarttan kontrol edebilesiniz. Ancak anakartınızda sadece 12V RGB pini bulunuyor. Bu yüzden efektleri kontrol edemezsiniz. Ayrıca tek seferde bir renk yanabilir. Tavsiyem kontrolcüye bağlayın. Başka yolu yok.

Fanlar 3 pinli olsa 4 pinli anakarta takamaz(RGB bağlantısı için diyorum) zaten. Arkadaşın tek renkten bahsettiği renk geçişinin olmaması(Breathing, Rainbow gibi modları kullanamaması) büyük ihtimalle.

Hayır burada bahsettiğimiz pin fanların LED bağlantıları.
Söylüyorum ancak tam açık olmadı galiba. LED bağlantısını anakarttaki 5V ARGB (3 pin) takmanız lazım. Sizin anakrttaki ise 12V RGB (4 pin) bağlantısı. O yüzden kontrol edemiyorsunuz.

Bu arada 3 pin-4pin olayı Gigabyte anakart için konuşuyorum. Asus ve MSI de 5V ARGB bağlantısının pin sayısı farklı olabilir.

Evet bahsettiğim olay breatihng vb şekillerde fanın yanmaması sadece fanlara renk ataması yapabiliyorum ve sürekli o şekilde yanıyorlar. Sanırım dediğiniz gibi kontrolcüye baglayıp oranda reset tusunda atamak bir yerde böyle okudum ama nasıl yapıldığını tam bilemedim. Peki bu şekilde fan hızlarıyla ilgili bir problem olur mu? Ve ekstra olarak fanlar mavi ışıkta kullanıyorum ama windows açılışında kırmızı yanıp sonra programın açılmasıyla mav oluyor bunun bir ayarı var mı acaba?

Evet çünkü SSD'yi direk anakarta bağlıyorsunuz. Fanlar ve LED şeriti ise 3 pin 5V ARGB'ye bağlamanız lazım ki anakarttan kontrol edebilesiniz. Ancak anakartınızda sadece 12V RGB pini bulunuyor. Bu yüzden efektleri kontrol edemezsiniz. Ayrıca tek seferde bir renk yanabilir. Tavsiyem kontrolcüye bağlayın. Başka yolu yok.
Fanlar 3 pinli olsa 4 pinli anakarta takamaz(RGB bağlantısı için diyorum) zaten. Arkadaşın tek renkten bahsettiği renk geçişinin olmaması(Breathing, Rainbow gibi modları kullanamaması) büyük ihtimalle.
Hayır burada bahsettiğimiz pin fanların LED bağlantıları.
Söylüyorum ancak tam açık olmadı galiba. LED bağlantısını anakarttaki 5V ARGB (3 pin) takmanız lazım. Sizin anakrttaki ise 12V RGB (4 pin) bağlantısı. O yüzden kontrol edemiyorsunuz.

Bu arada 3 pin-4pin olayı Gigabyte anakart için konuşuyorum. Asus ve MSI de 5V ARGB bağlantısının pin sayısı farklı olabilir.

@Justpub Fanları atadığınız rengin gelmesi için programın çalışması gerekiyor yani. Buna yapabilecek bir şey yok. Eğer oluyorsa programın önceliğini yükseltirseniz daha hızlı açılabilir.

Evet reset duşuna bağlayabiliyorsunuz bazı kontrolcülerde. O zaman reset tuşu üzerinden mod kontrolü yapabilirsiniz ekstra olarak bir kaç renk arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Efekleri anakartan kontrol edebilmeniz için anakartınızda bahsettiğim pinin mevcut olması lazım. O da sizde yok.

Çok teşekkür ederim hocam sayende anladım olayı internetten bir kaç bağlama yöntemi gördüm deniyeceğim.
@Justpub Fanları atadığınız rengin gelmesi için programın çalışması gerekiyor yani. Buna yapabilecek bir şey yok. Eğer oluyorsa programın önceliğini yükseltirseniz daha hızlı açılabilir.

Evet reset duşuna bağlayabiliyorsunuz bazı kontrolcülerde. O zaman reset tuşu üzerinden mod kontrolü yapabilirsiniz ekstra olarak bir kaç renk arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Efekleri anakartan kontrol edebilmeniz için anakartınızda bahsettiğim pinin mevcut olması lazım. O da sizde yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı