Gigabyte B450M-K Secure Boot açılmalı mı?

• Konuyu başlatan Zyix01
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.477

Zyix01

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem aldım daha açmadım ama Gigabyte kartlarda Secure Boot sorunu varmış sanırım. Bazı kişiler açınca BIOS çökmüş ve servise gitmiş. Ekran kartım RTX 2060. bir video izledim ve ekran kartı UEFI ise sorun olmaz diyordu sizce sorun olur mu?
Ekran kartımın UEFI'si var mı?
Açsam benim de BIOS'um çöker mi? Gerçekten korkutmadı değil.

IMG_20230307_085234.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kendime bir sistem topladım. daha güç kaynağım gelmedi ama sistemi kurdum. Ucuz diye almıştım anakartı ama bir sürü sorun yaşayan insan karşıma çıktı ve bu da beni endişelendirdi açıkçası. Sisteme Windows 11 kurmayı düşünüyorum, bazı forumlarda çoğu kişinin Valorant'ta sorun yaşadığını gördüm. Secure Boot açtıklarında ise siyah ekran, BIOS çökmesi, bozuk ekran sorunları ile karşılaştığını gördüm. Bu sorunlar beni korkutmadı değil.
  • Secure Boot açmadan CSM kapatıp TPM açsam olur mu?
  • Secure Boot yukarıda yazdığım hataları verir mi?
  • Windows 11'i başka siteden indirdim sorun olur mu?
  • Anakart sorunlu diyorlar sizce Secure Boot açmalı mıyım?
  • Valorant dışında hata veren uygulama ya da oyun var mı? (Valorant oynamasamda olur)
Sistem.
Ryzen 5 5500.
RTX 2060.

• Valorant için Secure Boot şart.
  • Ekran kartınızda UEFI desteği varsa teoride sorun olmaması lazım.
  • SHA kontrolü yapabilirsin. 22H2 indirdiğinden emin ol.
  • Yani Gigabyte anakartla çok Secure Boot sorunu yaşayan oldu.
  • Bir oyun daha istiyor artık ama adını unuttum.

Teşekkürler hocam. Sanırım yeni BIOS güncellemesi gelene kadar Windows 10'dan sevam etmeyi düşünüyorum.

Gigabyte sorunu BIOS ile çözebilseydi şimdiye çözerdi.
Yani her türlü risk almak zorundayız sanırım.

Arkadaşlar PC aldım açacağım ve Rufus yardımıyla Windows 10 22H2 kurdum USB'ye. Ama kurduğum dosya UEFI ben daha sistemi kurmadan CSM kapatıp UEFI yapsam sorun olur mu? Bazı arkadaşlarda siyah ekran sorunu olmuş o yüzden soruyorum.
Bir sıkıntı çıkar mı?

Aynı soruyu kaç defa sormayı planlıyorsun? BIOS'u son sürüme çekip deniyorsun. Sorun olma ihtimali var. Gigabyte anakartlarda bilinen ve bizim hakkında üç farklı video çektiğimiz bir sorun bu.

CSM kapadın ve sistem açılmadı? Dünyanın sonu değil. Clear CMOS deniyorsun. Olmadı mı? Başka ekran kartı takıp deniyorsun. O da olmazsa anakartı servise yolluyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00