GIGABYTE B450M K sistem açılmıyor

Gorkemm.jk

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bir buçuk yıl önce aldığım Rampage REACTION Tempered Glass kasaya sahip, 600W 80 Plus Bronze güç kaynağı ve GIGABYTE B450M K 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HD anakart kullandığım bilgisayarım, sabah düzgün şekilde çalışıyorken akşam eve geldiğimde açılmadı. Kasadaki güç düğmesine bastığımda hiçbir tepki almadım. Sorunu çözmek için çeşitli yöntemler denedim:
  • RAM’lerin yerlerini değiştirdim,
  • PSU kablolarını söküp tekrar taktım,
  • Anakart pilini çıkarıp yeniden taktım,
  • Ekran kartını çıkarıp tekrar yerleştirdim.
Ancak, bu işlemlerin hiçbiri işe yaramadı. Statik elektrik olmadığını doğruladım ve güç kablosu takılı değilken kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde ışık yanmadı. Sadece güç kablosu takılıyken kontrol kalemindeki ışık yanıyordu. Ayrıca, anakarttaki artı-eksi pinleri kullanarak bilgisayarı manuel olarak açmayı denedim, fakat yine de tepki alamadım.

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir buçuk yıl önce aldığım Rampage reactıon tempered glass kasaya sahip, 600W 80 Plus Bronze güç kaynağı ve Gigabyte B450M K 3600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HD anakart kullandığım bilgisayarım, sabah düzgün şekilde çalışıyorken akşam eve geldiğimde açılmadı. Kasadaki güç düğmesine bastığımda hiçbir tepki almadım. Sorunu çözmek için çeşitli yöntemler denedim:
  • RAM'lerin yerlerini değiştirdim,
  • PSU kablolarını söküp tekrar taktım,
  • Anakart pilini çıkarıp yeniden taktım,
  • Ekran kartını çıkarıp tekrar yerleştirdim.
Ancak, bu işlemlerin hiçbiri işe yaramadı. Statik elektrik olmadığını doğruladım ve güç kablosu takılı değilken kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde ışık yanmadı. Sadece güç kablosu takılıyken kontrol kalemindeki ışık yanıyordu. Ayrıca, anakarttaki artı-eksi pinleri kullanarak bilgisayarı manuel olarak açmayı denedim, fakat yine de tepki alamadım.

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda bilgisi olan var mı?

PSU sistemden sokup PSU'ya kısa devre yapmayı denedin mi?

PSU sistemden sokup PSU'ya kısa devre yapmayı denedin mi?

Güç kaynağında sorun olabilir. Kaliteli bir bilgisayarcıya mümkünse direkt garantiye yollamakta fayda var.

Arkadaşlar en son PSU kablolarını takmıştım kasayı fişe taktım Power tuşuna bastıktan sonra tepki yoktu kısa bir süre sonra tekrar bastığımda kasa çalıştı nasıl oldu bilmiyorum.

Bir gün öncesi psu dışı bütün parçaları tak çıkar yapmıştım çalışmamıştı.

Arkadaşlar en son PSU kablolarını takmıştım kasayı fişe taktım Power tuşuna bastıktan sonra tepki yoktu kısa bir süre sonra tekrar bastığımda kasa çalıştı nasıl oldu bilmiyorum.

Biraz kullan yuke sok bir şey olursa geri yazarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı