Gigabyte B450M S2H Anakart Yanlış BIOS Güncelleme

johnny.lesh

Centipat
İki gün önce bir sistem topladım ama bir hata olarak BIOS'u direkt F41'den F50'ye güncelledim aşama aşama güncelleme yapmam gerekirken. Şimdi ekrana görüntü gelmiyor. Klavye ve mouse çalışmıyor, BIOS pilini çıkarınca görüntü geliyor ama her seferinde 3-4 defa açma kapatma yapıyorum öyle geliyor. BIOS pilini çıkarınca anlamadım ama sonuç olarak durumum çok elzem. Yaklaşık 6.000 TL verdim sisteme 😔 Nasıl düzeltebiliriz yanlış BIOS güncellemesini?
@Recep Baltaş @Ali Güngör @Burak Alkan

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü geldiğinde klavye ve fare çalışmıyor mu? Çalışıyorsa eski BIOS sürümünü yeniden kurun.

Hocam ben de Gigabyte B450M Gaming modele sahibim. Çok benzer bir sorunu ben de yaşadım. F41 sürümünde hiçbir sorun yok fakat F50'ye güncelleyince sorunlar başlıyor. 2-3 defa yeniden başlatmadan bilgisayar kesinlikle başlamıyor. Kimi zaman 10 dakika gibi bir sürede başlıyor kimi zaman ise saçma sapan mavi ekran hataları alıyorum. Bu yüzden F41'e geri döndüm ve sorunsuz kullanıyorum. F50'nin kesinlikle hatalı olduğunu düşünüyorum.

inventus.png

Hocam ben de Gigabyte B450M Gaming modele sahibim. Çok benzer bir sorunu ben de yaşadım. F41 sürümünde hiçbir sorun yok fakat F50'ye güncelleyince sorunlar başlıyor. 2-3 defa yeniden başlatmadan bilgisayar kesinlikle başlamıyor. Kimi zaman 10 dakika gibi bir sürede başlıyor kimi zaman ise saçma sapan mavi ekran hataları alıyorum. Bu yüzden F41'e geri döndüm ve sorunsuz kullanıyorum. F50'nin kesinlikle hatalı olduğunu düşünüyorum.
Sizinle aynı anakartı kullanıyorum. Bende bir hata olmadı şimdilik. Bu arada BİOS güncellemesi zaten aşama aşama değil direkt olarak en günceli yükleniyor. İstisnai durumlarda belirtiliyor zaten bunu yüklemeden önce bunu yükleyin diye. Ben F41'den F50'ye yükselttim ve sorunsuz kullanıyorum.

Gigabyte'ın sitesinden baktım her BIOS sürümünün altında F40 sürümünden önceki F32 sürüme güncellenmeli şeklinde bir ifade var, F32 sürümünde Q-flash uyumluluğu giderilmiş.
F32 sürümüne dönüp F50 güncellemesini öyle yapmak lazım.

"BIOS güncellemesi için Q-Flash özelliği kullanılıyorsa F40 sürümünden önce F32'ye güncellediğinizden emin olun." yazıyor.

bios.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı