Gigabyte B450M S2H Anakarta BIOS Update Ne Zaman Yapılmalı?

SzrrEnes

Decapat
Katılım
4 Ağustos 2021
Mesajlar
106
Çözümler
1
Gigabyte B450M S2H anakartım var ve şu an kullandığım işlemci R3 2200G. Bunu R5 5500'e yükseltmek istiyorum ama sanırım BIOS güncellemesi yapmak gerekiyormuş. Şu anki BIOS sürümüne baktığımda F3 gözüküyor. Ne zaman güncellemeli ve nasıl güncellemeliyim? Şu an güncellesem sonra yeni işlemcim gelirse bunu çıkartıp onu taksam bir sorun falan olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an güncellersen bir sıkıntı olmaz.

2019 Ocak BIOS'unu kullanıyorsunuz güncellemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Ryzen 5000 desteği F60 sürümünde gelmiş eğer BIOS'u güncellemezsen bilgisayarı o işlemciyle açamazsın. Şu an en son sürüm olan F63 yüklersen iyi olur. http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h#support-dl
 
Son düzenleme:
BIOS sürümünüz o işlemciyi desteklemiyor, desteklemesi için güncelleme yapmalısınız ancak BIOS güncellemesi yaparken dikkate almanız gereken bir şey var.


Burada bazı BIOS güncellemelerinin yanında kırmızı yazı yer alıyor. Kırmızı yazılar bu BIOS'a güncellemeden önce F40 BIOS sürümündeki uyarıya dikkat etmenizi söylüyor. F40 BIOS sürümündeki uyarıda ise F40'a güncellemeden önce F32'ye güncellediğinizden emin olun diyor çünkü F32 BIOS sürümünde BIOS'u güncellemenizi sağlayan Q-Flash'ta iyileştirmeler yapılmış. F3 BIOS'a doğrudan F63 BIOS yüklemeye çalışırsanız sorun olur yani. İki kez BIOS güncellemesi yapmanız gerekecek yani, ilk önce F32 daha sonrasında güncel BIOS yüklemelisiniz.
 
F63d onermem ben, Beta BIOS cunku. Beta olmayan son BIOS surumu hangisi ise onu indirebilirsin.
F63d geçtiğimiz günlerde listeden silindi, yerine 2022 Kasım ayında yayınlandığı yazan F63 koyulmuş ancak henüz şimdi görünür hale geldi, yükleyebilir yani. Diğer bağlantıda Gigabyte Türkiye sitesindeki BIOS sürümleri var, orası belli ki geriden geliyor, benim attığım bağlantı global Gigabyte sitesinden ve en son BIOS'a sahip.
 
Peki nasıl güncelleyebileceğim hakkında detaylı bir video var mı? İlk defa yapacağım ve yanlış yapmaktan korkuyorum.

İlk başta F40 versiyonunu indirip sonra da F63 mü indirmeliyim?
 
Peki nasıl güncelleyebileceğim hakkında detaylı bir video var mı? İlk defa yapacağım ve yanlış yapmaktan korkuyorum.

İlk başta F40 versiyonunu indirip sonra da F63 mü indirmeliyim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır önce F32 sonra en son BIOS yükleneceği yazıyor orada.
 
Videoda anlamadığım 2 kısım var yardımcı olursanız sevinirim. Anakartta rev 1 rev 2 gibi şeyler varmış ben doğru olduğunu nasıl anlayabilirim ve USB'yi kasanın üzerine taksak olmaz mı anakarta takmak zorunlu mu?
 

Geri
Yukarı