Çözüldü Gigabyte B450M S2H BIOS reset yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barkinos

Centipat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
9
Çözümler
1
Merhabalar,
Gigabyte B450M S2H anakarta sahibim. Bilgisayarımı Windows 11'e güncelleştirirken BIOS ayarlarında Secure Boot kısmında değişiklikler yaptım ve bilgisayarım bu ayardan sonra calışmamaya başladı (Kasanın fanları dönüyor lakin ekrana görüntü gelmiyordu). Bende BIOS sıfırlamaya çalıştım ama ne yaparsam yapayım olmadı. BIOS pilini çıkarıp yarım saat bekledim. Ve CLR CMOS'u da denedim tornavida ile kısa devre yapmaya çalıştım. Ama bunlar fayda etmedi. Başka ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakartı kolayca resetleyebiliyorum pili çıkarmadan önce bütün elektrik bağlantılarını kestiğinizden emin olun. HDMI'dan tutup, Ethernet'e kadar.
 
Bu arada dahili GPU'ya sahip bir işlemci takıp sorunu çözen olmuş. Erkan kartını söküp sistemi öyle bir açmayı deneyin derim.
İşlemcimde dahili bir GPU olmadığı için bunu yapamam.
Hocam mantıken bütün elektrik bağlantısı kesilse hala biosun resetlenmemesinin imkanı yok. Fizik kurallarına aykırı yani.
Resetlendiyse görüntü gelmesi gerekmez mi ekrana?Bağladığım mouse ve klavyenin de ışığı yanmıyor.Acaba anakarta bir zarar vermiş olabilir miyim?
 
Aynı anakart bende de var. Bios olarak F62C'yi kurmuştum. Bir hafta içerisinde kaldırdılar muhtemelen bu çökmeyi yapan o oldu. Ben de TPM açılsın falan diye güncellemiştim. F62C'yi kaldırdılar. Şuan tekrar üst bir bios gelene kadar güncellemeyi Windows 11'e düşünmüyorum.
 

Geri
Yukarı