Çözüldü Gigabyte B450M S2H CSM Support açınca BIOS M.2 SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bilgisayarımda bir adet HDD ve bir adet M.2 SSD bulunmakta, Rufus ile Windows 10 sürüm 2004'ü GPT olarak (csm yok) yazdırıp HDD'ye Windows kurdum, ardından M.2 SSD'ye kurulumu gerçekleştirdim, iki diskte birden Windows varken açılışta hangi diski başlatmak istediğimi Windows soruyor eğer M.2'yi seçersem normal açılıyor, aynı şekilde HDD'de normal bir biçimde açılabiliyor.

Sornunun patlak verdiği nokta M.2 ile Windows'u açıp HDD'yi formatlayınca başlıyor,

BIOS'da CSM Support "disabled" olunca M.2 görünmüyor, CSM Support'u açınca da Windows açılmıyor ve direkt BIOS'a atıyor.

Storage Boot option Control ve other PCI device ROM priority seçeneklerini UEFI only ve legacy only olarak değiştirip denedim ancak değişen bir durum yok.

BIOS ayarları alttaki fotoğraflarda mevcut nasıl yapacağım bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim .

Sistem:
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
M.2 SSD: XPG Spectrix S40G.
HDD: Samsung HD161HJ.
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
RAM: XPG Spectrix D41.

Çözüm
İlk olarak HDD'ye kurmuş olmanız EFI bölümünü HDD'ye oluşturmasını sağlamış. Dolayısıyla SSD için EFI bölümü oluşturmadan HDD dekini kullanıyordu. Sende HDD'yi silince o da gitti yani EFI Boot bölümü olmadan açılmıyor doğal olarak.
HDD format dosyaların atıp kurulum yapmanız çok yanlış bir hareket olmuş. Bu tür işlemlerde ayrı bir bellek kullanmak daha uygundur. Elinizde bir flash bellek var ise format dosyaların bu rehbere bakarak atıp tekrar BIOS üzerinden Boot ayarlarını yapıp format atln. BIOS ayarlarınıda format öncesi sıfırlamanızı öneririm.

Hayır iki diske de temiz kurulum yaptım.

UEFI olarak ayarlayın. Ardından bekleyin eğer Windows logosu gelir ise Shift basılı tutarak ya da durmadan F8 basarak güvenli moda geçiş yapmayı deneyin.

Csm yi aktif yapınca olması gerekiyor.
CSM aktifken M.2 görünüyor, lakin şöyle bir durum da mevcut M.2'ye direk formatlıyamıyorum, kurulum için CSM'in kapalı olması gerekli fakat CSM kapatılınca M.2 görünmüyor, M.2 içerisinde Windows şu an hali hazırda mevcut, CSM açıp bilgisayarı başlatınca açılmıyor ve BIOS'a giriş yapıyor.
UEFI olarak ayarlayın. Ardından bekleyin eğer Windows logosu gelir ise Shift basılı tutarak ya da durmadan F8 basarak güvenli moda geçiş yapmayı deneyin.
Windows logosuna kadar gelmiyor malesef, BIOS girişi kısmına kadar gelebiliyor, hani şu f12 to boot options, del to bios felan yazan kısım var ya orası.

Csm kapatın. Fast Boot ayarı var ise açın. Uygula tamam deyin BIOS ayarlarını kapatın ardından sonuçları paylaşın. Bu arada HDD SATA kablosu ve NVMe girişini kontrol edin doğru oturmamış olabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…