Yusuf Furkan BAL
Kilopat
Daha fazla
Bilgisayarımda bir adet HDD ve bir adet M.2 SSD bulunmakta, Rufus ile Windows 10 sürüm 2004'ü GPT olarak (csm yok) yazdırıp HDD'ye Windows kurdum, ardından M.2 SSD'ye kurulumu gerçekleştirdim, iki diskte birden Windows varken açılışta hangi diski başlatmak istediğimi Windows soruyor eğer M.2'yi seçersem normal açılıyor, aynı şekilde HDD'de normal bir biçimde açılabiliyor.
Sornunun patlak verdiği nokta M.2 ile Windows'u açıp HDD'yi formatlayınca başlıyor,
BIOS'da CSM Support "disabled" olunca M.2 görünmüyor, CSM Support'u açınca da Windows açılmıyor ve direkt BIOS'a atıyor.
Storage Boot option Control ve other PCI device ROM priority seçeneklerini UEFI only ve legacy only olarak değiştirip denedim ancak değişen bir durum yok.
BIOS ayarları alttaki fotoğraflarda mevcut nasıl yapacağım bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
.
Sistem:
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
M.2 SSD: XPG Spectrix S40G.
HDD: Samsung HD161HJ.
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
RAM: XPG Spectrix D41.
Sornunun patlak verdiği nokta M.2 ile Windows'u açıp HDD'yi formatlayınca başlıyor,
BIOS'da CSM Support "disabled" olunca M.2 görünmüyor, CSM Support'u açınca da Windows açılmıyor ve direkt BIOS'a atıyor.
Storage Boot option Control ve other PCI device ROM priority seçeneklerini UEFI only ve legacy only olarak değiştirip denedim ancak değişen bir durum yok.
BIOS ayarları alttaki fotoğraflarda mevcut nasıl yapacağım bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
Sistem:
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
M.2 SSD: XPG Spectrix S40G.
HDD: Samsung HD161HJ.
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
RAM: XPG Spectrix D41.