Gigabyte B450M S2H mavi ekran hatası

GobekliHerif

Hectopat
Bilgisayarımda 3 günde bir mavi ekran hatası alıyorum 2 RAM'im var ve 1 tanesini çıkarınca düzeliyor. Bugün ikisine de Memtest86 yaptım (2 kere) herhangi bir arıza gözükmedi bu arada mavi ekran hatası alınca bilgisayar BIOS ekranına geçip donuyor ve ardından "reboot and select proper Boot device" hatası çıkıyor. Güç düğmesinden kapatmadığım sürece BIOS'a da tekrar giremiyorum. Minidump dosyasında hiçbir şey yok, bilgisayarı 2 kere formatladım, diğer bileşenlerin hepsine sağlık tesleri yaptım onlarda sorun yok Crystaldisk vs. sıcaklık değerlerinde sorun yok BIOS güncel ekran kartı güncel Windows güncel. XMP kapalı açık fark etmiyor ikisinde de mavi ekran alıyorum. Windows SSD'ye kurulu oyunlar HDD'ye.

Sisten özelliklerim.
RX 590 8 GB.
Ryzen 5 1600.
Gigabyte B450M S2H 3200MHz.
Adata XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz 2X.
Adata 120GB SU650.
WD 1 TB Blue.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 100
  • Screenshot_2.png
    23,1 KB · Görüntüleme: 90
BIOS güncel değil güncelle.

Skype uygulaması kullanmıyorsan kaldır. Avast kaldır. Ağ sürücülerini güncelle. Java güncelle. Farklı bir kullanıcı aç MS'de. DNS otomatik yap.
DDU rehberine göre anlatımı yapıp güncel GPU sürücünü yükle. XMP kapat dememe rağmen hala açık default değil.

Çok teşekkür ederim ama bunlar mavi ekran sorunuma yardımcı olacak mı 1 yıldır sorunum devam ediyor mavi ekran yüzünden kaybettiğim dosyaların haddi hesabı yok.

Çok teşekkür ederim ama bunlar mavi ekran sorunuma yardımcı olacak mı? 1 yıldır sorunum devam ediyor. Mavi ekran yüzünden kaybettiğim dosyaların haddi hesabı yok.
Evet, BIOS güncellemeleri genellikle birçok mavi ekran hatalarının devası diyebilirim.

mavi ekran sorunuma yardımcı olacak mı 1 yıldır sorunum devam ediyor mavi ekran yüzünden kaybettiğim dosyaların haddi hesabı yok.
İlk olarak yapın sonra konuşalım yapmadan sonuç beklemeyin. Tekrarlarsa dosyaları paylaşırsın.

İlk olarak yapın sonra konuşalım yapmadan sonuç beklemeyin. Tekrarlarsa dosyaları paylaşırsın.

Murat abi dediğin her şeyi yaptım SATA bağlantıları vs. normalde 3 günde bir mavi ekran yerdim bu sefer 1 hafta sürdü yardımcı olur diye mavi ekranın videosunuda çektim BIOS ekranında donuyor güç düğmesinden kapatmazsam hiçbir şey yapamıyorum Mavi Ekran Videosu Lütfen yardım et abi bir türlü kurtulamadım şu mavi ekran belasından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…