Gigabyte B450M S2H mavi ekran hatası

GobekliHerif

Hectopat
Bilgisayarımda 3 günde bir mavi ekran hatası alıyorum 2 RAM'im var ve 1 tanesini çıkarınca düzeliyor. Bugün ikisine de Memtest86 yaptım (2 kere) herhangi bir arıza gözükmedi bu arada mavi ekran hatası alınca bilgisayar BIOS ekranına geçip donuyor ve ardından "reboot and select proper Boot device" hatası çıkıyor. Güç düğmesinden kapatmadığım sürece BIOS'a da tekrar giremiyorum. Minidump dosyasında hiçbir şey yok, bilgisayarı 2 kere formatladım, diğer bileşenlerin hepsine sağlık tesleri yaptım onlarda sorun yok Crystaldisk vs. sıcaklık değerlerinde sorun yok BIOS güncel ekran kartı güncel Windows güncel. XMP kapalı açık fark etmiyor ikisinde de mavi ekran alıyorum. Windows SSD'ye kurulu oyunlar HDD'ye.

Sisten özelliklerim.
RX 590 8 GB.
Ryzen 5 1600.
Gigabyte B450M S2H 3200MHz.
Adata XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz 2X.
Adata 120GB SU650.
WD 1 TB Blue.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 100
  • Screenshot_2.png
    23,1 KB · Görüntüleme: 90
bu arada Wallpaper Engine kullanıyorum o mavi ekran verdiriyor olabilir mi
Hatalı olduğu gözüküyor zaten kaldırın, DarkSouls III kaldırıp yeniden yükleyin güncel değilse güncelleyin.

Win+R yapıp lodctr /r yazıp enter'a basın, hata verirse yönetici haklarıyla CMD açıp komutu yazın.
Güç kısmından hızlı başlatı BIOS içinden Fast boot açıksa kapatın.
Win+ R %windir%\Prefetch yazıp enter bas. İçindekileri silin.

DarkSouls III kaldırıp yeniden yükleyin güncel değilse güncelleyin.
Silmek yerine dosyaları kontrol ettirse ve güncellese yeterli olmaz mı? Zaten Steam üzerinden satın alınmış olarak gözüküyor.

Silmek yerine dosyaları kontrol ettirse ve güncellese yeterli olmaz mı? Zaten Steam üzerinden satın alınmış olarak gözüküyor.
Olabilir ancak sağlam olması için silinip klasörü silinip yeniden yüklemek daha iyidir. Dediğin şekilde yapsın sorun devam ederse dediğim şekilde kaldırır oyunu o zaman.

Dark Souls 3 sildim CMD'ye komutu yazdım hızlı başlatı kapattım Fast Boot kapalı windirdeki tüm dosyaları sildim biri hariç çalışıyor dedi sildirmedi. Umarım mavi ekran geçer bu arada BIOS'ta UEFI kurulum yapmama rağmen legacy gözüküyor şunlar bir önemi var mı bilmiyorum ama.

Dosya Ekleri

• 00041ebf-3f59-4478-a142-4c8c891d42aa.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 69
Mavi ekran verdi minidump boş.
Abiler bilgisayara eski bilgisayarımdan kalan harddiski takmıştım acaba onla alakası var mıdır çıkarsam düzelir mi bıktım artık.

Abiler, bilgisayara eski bilgisayarımdan kalan harddiski takmıştım acaba onla alakası var mıdır çıkarsam düzelir mi bıktım artık?
Konunun en başında ne yazmışım bir oku bakalım. Çıkart kontrol et.

Konunun en başında ne yazmışım bir oku bakalım. Çıkart kontrol et.

Harddiski çıkardım abi bilgisayarda da oyun kalmadı 2 3 gün sonra bakalım bir daha mavi ekran verirse garantiye yollayacağım artık yapacak bir şey kalmadı sanırım hepinize çok teşekkür ederim hiçbir karşılık beklemeden yardımcı oldunuz Allah razı olsun sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…