Gigabyte B450M-S2H Secure Boot açtıktan sonra kendisini brick moduna aldı

canefesisli

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
Anakartım olan Gigabyte B450M-S2H'i son sürüme güncelleyip Secure Boot açtım fakat kendini soft brick moduna aldı. Anakart pilini söküp bekliyorum sıfırlamak için takınca da bir şey fark etmiyor. Geri iki türlü de açılmıyor bilgisayar. BIOS sıfırlayamıyorum nasıl sıfırlayabilirim veya yeni BIOS yükleyebilirim? Şu an açtığımda PC boşta çalışıyor.

Merhaba.
Anakartım olan Gigabyte B450M-S2H'i son sürüme güncelleyip Secure Boot açtım fakat kendini soft brick moduna aldı. Anakart pilini söküp bekliyorum sıfırlamak için takınca da bir şey fark etmiyor. Geri iki türlü de açılmıyor bilgisayar. BIOS sıfırlayamıyorum nasıl sıfırlayabilirim veya yeni BIOS yükleyebilirim? Şu an açtığımda PC boşta çalışıyor.
Clear C-MOS yapmanız lazım. Elektriği kesin ve BIOS pili çıkarıp C-MOS pinlerini kısadevre yapın.

Merhaba.

Ekran kartınız nedir?

O ekran kartı ile Gigabyte anakartta Secure Boot açamazsınız, işlemcide dahili GPU varsa anakarttan görüntü alıp kapatın, yoksa RX5000 veya RTX2000 ve üstü bir kart takıp kapatmanız lazım.
Dostum anakarttan HDMI ile görüntü almaya çalışıyorum fakat Clear CMOS beceremedim sanırım detaylandırabilir misin

Dostum anakarttan HDMI ile görüntü almaya çalışıyorum fakat Clear CMOS beceremedim sanırım detaylandırabilir misin
1700582031238.png

Senin anakartında burada, PC'yi kapat, O girişlere tornavida tarzı bir şey ile ikisinin arasına iletkenlik yap. Daha sonra çektiğinde PC açılıyor gibi olup kapanabilir. (Benim anakartımda açılıp kapanıyordu.) Daha sonrasında açtığında sıfırlanmış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı