Gigabyte B450M S2H TPM 2.0 etkinleştirme sonrası siyah ekran

Hakan Adar

Centipat
Windows 11'e yeni geçmiştim ama Valorant'a girdiğimde TPM 2.0 etkinleştirin diye hata verdi. Ben de internetten araştırıp BIOS'tan o ayarı açmayı denedim ve en sonunda açtım, yaptım ayarı ama yanlış bir ayar da yapmış olabilirim. Kaydettim ve PC'yi yeniden başlatım ama post ekranı vs hiçbir şey gelmedi. BIOS pilini çıkartım 5-10 dk bekledim ve tekrar taktım çalıştırdım ama olmadı. Sonra RAM'i çıkardım, BIOS'u pilini çıkardım tekrar taktım olmadı. Ardından clear CMOS pinlerini tornavidayla birbirine değdirdim ve açtım PC'yi yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 ile alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü abimin HDD'sini kendi bilgisayarima taktim yine aynisi oluyor ve post ekrani gelmiyor.
Pili çıkarıp takınca BIOS ayarlarının resetlenmesi lazım hocam. Windows 11'den dolayı olabilir mi diye düşünüyorum. Son halinde post ekranı geliyor mu?

En son yaptığım ayarlar bunlardı youtubdan bakarak yapmıştım ama ondan önce kendim uğraştım yapamamıştım en son ayarları kaybedip tekrar başlatırken F2 spawnlıyordum kontrol etme amaçlı ama ekran gelmedi.
Yaptığım ayarın videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Windows 11 ile alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü abimin HDD'sini kendi bilgisayarima taktim yine aynisi oluyor ve post ekrani gelmiyor.

En son yaptığım ayarlar bunlardı youtubdan bakarak yapmıştım ama ondan önce kendim uğraştım yapamamıştım en son ayarları kaybedip tekrar başlatırken F2 spawnlıyordum kontrol etme amaçlı ama ekran gelmedi.
Yaptığım ayarın videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam yardımcı olamayacağım sanırım. Şu an güç tuşuna basınca hiç ekran yok değil mi? Bir de sisteminiz Legacy mi yoksa UEFI mi diye soracağım ama B450M anakartta Legacy olmasına ihtimal veremedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı