Çözüldü Gigabyte B450M S2H V2 başlangıç problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KusanagiKyo

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2015
Mesajlar
311
Çözümler
1
Merhabalar. Ben Intel sistemden AMD sisteme geçtim ve daha hiç başıma gelmeyen bir durum söz konusu.
Başlıkta belirttiğim ankartı aldım. Ryzen 5 1600 AF ile kullanıyorum. Sistemi kurdum topladım BIOS güncellemesini de yaptım (F60e güncellemesini yükledim) kısacası temiz bir kurulum yaptım ama açılırken biraz garip açılıyor. Sistem Boot ederken Windows ekranına gelmeden egzoz fanı ve arka paneldeki tüm güç bir anda kesilip hemen geri geliyor. Fan şöyle 1 saniyede olsa güçlü bir şekilde üflüyor ve arka panele takılan farenin ışıkları gidip geliyor yani elektrik anlık kesiliyor. Bilgisayarımın çalışmasında hiçbir sorun yok her şey harikulade ama başlarken daha doğrusu Boot ederken bir takım gariplikler oluyor. Anakartı alalı 1 hafta oldu ve ancak sistemimi derleyip toplayabildim. Servis görmesi mi gerekli? Sistemdeki donanımlardan mı kaynaklı? Yoksa normal bir durum mu?
- SilverStone Precision PS11 ( kasada 2'si Molex bağlantılı olmak üzere 3 fan bulunmakta)
- Gigabyte B450M S2H V2.
- AMD Ryzen 5 1600 AF.
- Cooler Master Hyper T2 işlemci coğutucu.
- 2x4GB Crucial Basics 2400 MHz RAM.
- EVGA 450BT 80+ Bronze PSU.
- ASUS AREZ RX 550.
- WD Green 120GB SSD.
Videosunu da şöyle bırakıyorum. Kullanmadığım eski bir fare vardı. Onu da kareye aldım rahat anlatabilmek için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hiçbir sorun yok ve BIOS ile alakalı bir durum değil. O Anakart'da boot böyle işliyor. Bizzat ben kullanıyorum F1 sürümünden beri. Güç kaynağı değiştirdim ve hiçbir şey değişmedi.
Hiçbir sorun yok ve BIOS ile alakalı bir durum değil. O Anakart'da Boot böyle işliyor. Bizzat ben kullanıyorum F1 sürümünden beri. Güç kaynağı değiştirdim ve hiçbir şey değişmedi.

Dostum konuyu hortlatmak istemezdim ama bende aynı sorunu yaşıyorum Gigabyte yazısında yükleme ikonu donuyor ve PC otomatik onarıma giriyor format atmama rağmen düzelmedi. Arkadaşın bahsettiği gibi fanlara garip şeyler oluyor. BIOS sürümüm; F61a.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı