Gigabyte B450M S2H ve 5600G BIOS Update gerekli mi?

YellowKing

Decapat
Katılım
13 Haziran 2020
Mesajlar
11
Merhaba ben B450M S2H ve Ryzen 5 5600Gli APU sistem satın aldım. Parçaları kendim montajlayacağım ama aklıma bir soru takıldı. 5600G AM4 soket ve bu anakartla uyumlu o konuda sıkıntı yok. Ama bu işlemcinin çalışması için anakartın güncel olması mı gerekiyor? Anakart büyük ihtimalle güncel gelmeyecek. Ben flaştan güncellemeyi biliyorum ama görüntü alamazsam güncelleme şansım yok. Sizce sistem çalışacak mı yoksa anakartın güncellenmesi mi gerekiyor. Eğer öyle ise nasıl güncelleyebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
S2H da Flash Bios özelliği yoktu diye hatırlıyorum ve evet 5600G için Bios güncellemediniz lazım büyük olasıkla 3000 Ready gelir. Güncellemek için destekleyen bir Cpu takmanız lazım
 
Direkt destek yok, BIOS güncellemesi lazım. Ancak sistem şeklinde satın aldıysanız satıcı kontrol amaçlı görüntü almak isterken güncelleyecektir. İletişime geçebilirsiniz bunun hakkında bilgi için.
 
Sistem şeklinde almadım parça parça aldım. Uyumlu yazıyor diye çalışır düşündüm ama güncelleme yapmam gerekecek. Anakart kargoya verildi artık satıcı güncellemediyse görüntü alamayacağım sanırsam. Peki nasıl güncelleyebilirim başka bir işlemci mi lazım?
 
Peki nasıl güncelleyebilirim başka bir işlemci mi lazım?

Anakartın üzerinde BIOS flashback+ özelliği olmadığı için evet, eski nesillerden bir işlemci lazım.
 
5600G işlemcisi için F60 bios sürümü gerekiyormuş. Gelen anakartı direk bu sürüme güncelleyebilir miyim yoksa ara sürümleri yüklemem mi gerekiyor? Gerekiyorsa sırasıyla nasıl güncellemem gerekiyor?
 
5600G işlemcisi için F60 bios sürümü gerekiyormuş. Gelen anakartı direk bu sürüme güncelleyebilir miyim yoksa ara sürümleri yüklemem mi gerekiyor? Gerekiyorsa sırasıyla nasıl güncellemem gerekiyor?

Onun için BIOS sürümlerinin notları oluyormuş bildiğim kadarı ile, sitesinde sürüm notlarının altına düşülüyordur "bu güncellemeyi indirmeden sonraki sürümü indirmeyin" gibi. Öyle bir ibare bulamazsanız indirebilirsiniz ama.
 

Geri
Yukarı