Gigabyte B550 Gaming X V2 iyi midir?

Makaleler
26
Diğer B550 ATX anakartlara göre yaklaşık 1.5 2K daha ucuz. Bu kadar ucuz olmasının bir sebebi var mı? Biraz incelediğimde gayet yeterli gördüm anakartı ancak yine de sormak istedim. B550'ye geçme gibi bir düşüncem var.

VRM soğutması olarak diğer modellere göre biraz geri ama 5600 gibi işlemciler için önemli değil. Ben BIOS tasarımını beğenmiyorum onun haricinde pek bir eksisini göremiyorum. Üstüne az koyabilirsen B550-A Pro al koyamazsan B550 Gaming X V2 iyidir.

B550A-PRO da fena değilmiş aslında, aradaki fiyat farkına değer gibi duruyor. Biraz daha uyguna getirebilirsem fiyatını almaya çalışırım. 6 tane SATA yuvasının 6 tanesini de kullanabiliyor muyuz bunda? M.2 ile aynı hatları paylaştıkları için SATA sayısı 4'e düşüyordu çoğunda, bunda da aynı mı acaba? Siteye baktım ama göremedim.

B550'ye hangi sebepten ötürü geçmeyi düşünüyorsunuz?

PCI-e 4.0 ve soket bolluğu.

PCI-e 4.0 ve soket bolluğu.
Şu saatten sonra 4.0 için hali hazırda olan bir sisteme anakart yükseltmesi yapmayı şahsen mantıklı bulmuyorum. Evet işinize yarayacak bir çok özelliği olacaktır bunu inkar edemem, fakat şu da bir gerçek AM4 artık önü kapalı bir mimari. İlla almak isterseniz B550-A pro ne kadar bilmiyorum; ama 5500 gibi fiyatlardaysa, Amazon Almanyanın sattığı Rog Strix B550-F'in, fiyat olarak rakipsiz olduğunu düşünüyorum.

Şu saatten sonra 4.0 için halihazırda olan bir sisteme anakart yükseltmesi yapmayı şahsen mantıklı bulmuyorum. Evet işinize yarayacak birçok özelliği olacaktır bunu inkar edemem, fakat şu da bir gerçek AM4 artık önü kapalı bir mimari. İlla almak isterseniz B550-A Pro ne kadar bilmiyorum; ama 5500 gibi fiyatlardaysa, Amazon Almanya'nın sattığı Rog Strix B550-F'in, fiyat olarak rakipsiz olduğunu düşünüyorum.

Haksızsınız diyemem ancak AMD bile AM4'e 2025 yılına kadar destek sözü vermişken bence hala giderleri var. Şu an kullandığım B450 Tomahawk hala taş gibi bir model ancak kendimce haklı sebeplerim olduğu için yükseltmek istiyorum.

B550A-PRO'nun fiyatı benim aklımda yüksek kalmış ancak şu an 4.400 TL gibi bir fiyatı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı