Gigabyte B550M-DS3H alınır mı?

weoji0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an A320M kullanıyorum, ekran kartım PCI-e 4.0 da %10 daha iyi performans sunacağı için ve PCI-e 4.0 SSD alıp PCI-e 3.0a göre daha çok performans alacağım için B550 serisi bir anakarta geçmek istedim. Normalde kafamda ASUS ROG STRIX 550-F modeli vardı fiyatı da 4.000 TL, ama o kadar bütçeye çıkmanın mantıksız olduğunu düşündüm çünkü zaten AM4 için gereksiz masraf gibi olur vesaire diye. İşlemcim Ryzen 5 5600, overclock ile kullanmayı planlıyorum. Ve yazın çıkacak olan RTX 4060'ı almayı planlıyorum, F/P oranı kötü olur ise aşağı yukarı o kas gücünde başka bir kart alacağım. Sizce bütçemi ASUS ROG B550 civarına mı çıkarmalıyım yoksa başlıkta önerdiğim anakartı alıp geçeyim mi? Hemde bu bütçelerdeki anakartların hepsi Micro ATX, geçmişken ATX bir karta geçmek isterdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında beklentilerinize göre AM4 platformu daha uzun yıllar götürebilir sizi. Sonuçta 5800x3D gibi gerçekten iddialı ve güçlü bir işlemciye sahip, B550-F de bu işlemciyi besleyebilecek bir seviyede. Gerek port konusundaki genişlik, gerek yükseltme konusunda daha rahat olması açısından B550-F daha mantıklı geliyor bana. Tabii bütçe meselesi, 4 bin lira vermek sizi zorlayacaksa DS3H ile devam edebilirsiniz.

Aslında beklentilerinize göre AM4 platformu daha uzun yıllar götürebilir sizi. Sonuçta 5800x3D gibi gerçekten iddialı ve güçlü bir işlemciye sahip, B550-F de bu işlemciyi besleyebilecek bir seviyede. Gerek port konusundaki genişlik, gerek yükseltme konusunda daha rahat olması açısından B550-F daha mantıklı geliyor bana. Tabii bütçe meselesi, 4 bin lira vermek sizi zorlayacaksa DS3H ile devam edebilirsiniz.

Bende öyle düşünüyorum hocam, fiyatı karşılığında B550-F bana çok çok ekstra şey sunmayacak gibi, hem de mATX kasa almayı planlıyorum şu anki kasam çok kötü. O yüzden daha derli toplu bir sistemim olması açısından F/P olarak DS3H olarak ilerleyeceğim, ve evet anakartı değiştirmem şart gibi şimdilik, çünkü A320M anakart gerçekten kötü.

Rev 1.5 ise bayağı kısılmış bir anakart, bütçe yetiyorsa buna bakabilirsiniz.

Rev 1.5 dediğiniz şey ne hocam? Bir de bu modeli de düşündüm de, o kadar bütçem çıksa zaten B550-F de alabilirim o yüzden en uygun ama o fiyat bandındaki en kalitelisi olan DS3H almak daha mantıklı gibi.

@weoji0 Biraz da sizin tercihinize kalıyor. Ben de yakında 5600 temelli bir sistem toplamayı planlıyorum, anakartı da B550-F olarak seçtim. İleride uzun süreler yükseltmem, yükseltirsem de AM5 veya farklı platformlardan devam ederim diyorsanız DS3H tercih edilebilir. Fakat arkadaşların dediği gibi, Rev 1.5 ile bayağı bir şey eksildi anakarttan. Ona da dikkat etmenizde fayda var.

Bende öyle düşünüyorum hocam, fiyatı karşılığında B550-F bana çok çok ekstra şey sunmayacak gibi, hem de mATX kasa almayı planlıyorum şu anki kasam çok kötü. O yüzden daha derli toplu bir sistemim olması açısından F/P olarak DS3H olarak ilerleyeceğim, ve evet anakartı değiştirmem şart gibi şimdilik, çünkü A320M anakart gerçekten kötü.

Rev 1.5 dediğiniz şey ne hocam? Bir de bu modeli de düşündüm de, o kadar bütçem çıksa zaten B550-F de alabilirim o yüzden en uygun ama o fiyat bandındaki en kalitelisi olan DS3H almak daha mantıklı gibi.
Şu konu yardımcı olacaktır.
B550-F 4K bandında, GX V2 2700TL. 1300TL az buz bir para değil. :D

@weoji0 biraz da sizin tercihinize kalıyor. Ben de yakında 5600 temelli bir sistem toplamayı planlıyorum, anakartı da B550-F olarak seçtim. İleride uzun süreler yükseltmem, yükseltirsem de AM5 veya farklı platformlardan devam ederim diyorsanız DS3H tercih edilebilir. Fakat arkadaşların dediği gibi, rev 1.5 ile bayağı bir şey eksildi anakarttan. Ona da dikkat etmenizde fayda var.

Rev 1.5 ne oluyor bilmiyorum hocam.

@weoji0 biraz da sizin tercihinize kalıyor. Ben de yakında 5600 temelli bir sistem toplamayı planlıyorum, anakartı da B550-F olarak seçtim. İleride uzun süreler yükseltmem, yükseltirsem de AM5 veya farklı platformlardan devam ederim diyorsanız DS3H tercih edilebilir. Fakat arkadaşların dediği gibi, rev 1.5 ile bayağı bir şey eksildi anakarttan. Ona da dikkat etmenizde fayda var.

Zaten en geç 2 sene içerisinde AM5 platformuna geçerim diye düşünüyorum o yüzden B550-F almak pek istemiyorum.

Rev 1.5 ne oluyor bilmiyorum hocam.
Revizyon sürümü. Her sürümde ürünlerde bazı değişiklikler olur. Atıyorum Rev 1.0 dan Rev 1.1'e geçişte ses kartı değişebilir. Çok kritik şeyler pek değişmez genelde ama 1.5 ile değişimler yaşandı.

Şu konu yardımcı olacaktır.
B550-F 4K bandında, gx V2 2700TL. 1300TL az buz bir para değil. :D

Gx V2 düşünebilirim. Farkları ne tam olarak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı