Merhaba arkadaşlar. Sorunumu detaylıca anlatayım birkaç gün önce Valorant indirdim biliyorsunuz çalışması için Secure Boot aktif etmek gerekiyor daha önceden de Valorant yükleyip sildiğim için Secure Boot aktif etmeyi biliyordum yöntemi çok basitti CSM Support disabled yapıp Secure Boot kısmına girip enabled yapıyordum fakat bununlada bitmiyordu. Enabled olsa bile not active oluyordu bunu da düzeltmek için Custom standart modu sürekli değiştirip bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyordu ve böylece açılıyordu. Şimdi gelelim benim sorunuma Secure Boot kısmına gelip enabled yaptığımda bir uyarı çıkıyor tamam deyip enabled yapıyorum sonra Custom standart değiştiriyorum ama bunu yaptığımda BIOS bana kaydetmek istiyor musun diye sormuyor. Videoda yapan insanlarda kaydetmek istiyor musun diye soruyor fakat bende böyle bir durum yok. Bende F10 tuşuna basarak kendim kaydedip çıkıyorum sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor ve siyah ekran ile karşılaşıyorum Windows veya BIOS'a giremiyorum bilgisayarı kapatamıyorumda mecbur arka tuşundan kapıyorum. Birkaç defa böyle kapatım ve bilgisayarı tekrar açtığımda bu sefer bileşenlerin ışığı yanıyor fakat görüntü yok sonra araştırdım ettim BIOS'u sıfırlamam gerekiyormuş bende anakartı açıp BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekledim sonra taktım ve bilgisayar açıldı temiz Windows 11 kurulumu yaptım tüm sürücülerim güncel bilgisayar ve oyunlar gayet iyi performansta çalışıyor. Yani bir sorun yok az önce tekrar deneyeyim dedim ve maalesef gene aynı şey oldu bir daha da uğraşmak istemediğim için denemekten de korkuyorum açıkçası vakit ayırıp yardımcı olan herkese teşekkürler.
Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
Son düzenleyen: Moderatör: