Çözüldü Gigabyte B650M DS3H ve R5 7600X sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wasp35

Hectopat
RAM
Kıngston FURY 2x6 16GB 6000Mhz 36CL
İşlemci
Amd Ryzen 5 7600X
Merhaba yeni bir sistem topladım. Gigabyte B650M DS3H anakart - AMD Ryzen 5 7600X - Kingston Fury 2x8 16 GB RAM kullandım sistemimde ve ekran kartı olarak da eski sistemimden çıkma Gigabyte 1050 Ti bir ekran kartı mevcut. Fakat sistemi çalıştırdığımda siyah ekranda kalıyor ve BIOS ekranınada geçiş yapamıyorum anakart bilgilerinin yer aldığı ekrana ROM ekranı deniyor sanırım ROM ekranı da yüklenmiyor tamamen simsiyah şekilde kalıyor. Biraz araştırdım BIOS Update ile alakalı olabileceği yönünde konular mevcut fakat işlemci ve anakart uyumlu görünüyor, herhangi bir BIOS Update yapmama gerek olmadığı söyleniyor. Konu ile bilgisi olabilecek arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam aynı sorun B450M Gaming de yaşıyorum. Çözümü bir belleği yerini bulana kadar slotları değiş ya da birkaç saat bekle PSU kapat. Veyahut BIOS sıfırlama için pili çıkar.

Anakart ve işlemcin uyumlu sorun yok.
Anakartın OC ile 6400MHz destekliyor OC suz 5400'dü sanırım bundan olabilir sorun.
Başka tahminim yok belki bu hocalarımın vardır.
@erme @kino
@Uchiha Shisui.

Soldan 2 slota tek RAM takıp açın, 2. İhtimalde BIOS stok olarak CSM kapalı geliyor ise 1050 Ti görüntü vermeyebilir.

Tek RAM ile açılmazsa, ekran kartını çıkarın, görüntü kablosunu anakarta takıp sistemi açın.

Tek RAM ile denedim açmayı ama herhangi bir değişiklik olmadı sorun devam etmekteydi. Görüntü kablosunu anakarta nasıl takabilirim? Bu konularda bilgi sahibi değilim maalesef.

Tek RAM ile denedim açmayı ama herhangi bir değişiklik olmadı sorun devam etmekteydi. Görüntü kablosunu anakarta nasıl takabilirim bu konularda bilgi sahibi değilim maalesef.

RAM'leri 2.- 4. slot ve 1.- 3. Slot düzeni ile deneyebilir misin?

RAM'leri 2.- 4. slot ve 1.- 3. slot düzeni ile deneyebilir misin?

Her iki şekilde de denedim. Hocam maalesef bu da sonuç vermedi.

Şu anda buldum anakartın arka kısmında HDMI girişi bulunuyormuş hemen deneyeceğim bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bu işlemde sonuç vermedi hocam yine ekran gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…