Çözüldü Gigabyte B650M Gaming X AX BIOS Update sonrası açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
BIOS güncellemesi sonra DRAM hata ışığı yanmaya başladı. 15dk bekledim açılmadı. Güncellemeden önce sorun yoktu. Windows üzerinden güncelledim. Herhangi bir hata olmadı. Yeniden başladığında bu sorun oldu.

Eski BIOS versionuna mı dönmem gerekiyor? Reset BIOS tuşuna gücü kesip 15sn basılı tuttum düzelmedi aynı durum.

Eski versiona dönmem için sağlam bir bilgisayardan USB flashı oluşturup öyle mi atmam gerekiyor?

USB'den BIOS atarken yani Q-flash için RAM'i tanımasına gerek var mı? Tüm RAM'leri söküp öyle mi atmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cevaplarınız için teşekkürler. Clear CMOS ile olmadı ama sitedeki en eski biosu indirip zipteki en büyük dosyanın ismini GIGABYTE.BIN yaparak q-flash tuşuyla açıp bios atarak düzeldi.
Tek RAM ile clear CMOS deneyelim. Soldan 2. slota tek RAM'i takın. PSU'yu kapatıp fişten çekin. Resimde gördüğün 2 clear_cmos pinini 5-10 saniye birbirini değdirin. Ardından tek RAM ile sistemi açmayı deneyin.
BIOS güncellemesi sonra DRAM hata ışığı yanmaya başladı. 15dk bekledim açılmadı. Güncellemeden önce sorun yoktu. Windows üzerinden güncelledim. Herhangi bir hata olmadı. Yeniden başladığında bu sorun oldu.

Eski BIOS versionuna mı dönmem gerekiyor? Reset BIOS tuşuna gücü kesip 15sn basılı tuttum düzelmedi aynı durum.

Eski versiona dönmem için sağlam bir bilgisayardan USB flashı oluşturup öyle mar tamam gerekiyor?

USB'den BIOS atarken yani Q-flash için RAM'i tanımasına gerek var mı? Tüm RAM'leri söküp öyle mi atmalıyım?

Clear CMOS deneyin. Veya PSU'yu kapatıp BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyip geri takın.

RAM'ler Dual mi?
evet tüm slotlar dolu. tüm ramleri çıkarıp tek rami DDR5_A2'ye takıp denedim yine düzelmedi. kılavuzda o slota takın demişler. güncellemeden önce sorunsuz çalışıyordu sistem.

şimdi q-flash plus ile yani anakartın üzerindeki tuş ile bios atmaya çalışıyorum ama beceremedim.

kılavuzdan bakıyorum. q-flash ile nasıl bios atarım diye:
1733419197269.png

fat32 formatlayıp GIGABYTE.BIN diye usb'ye atın diyor ama BIN uzantılı dosya yok güncel bios sürümünde. zip içi şu şekilde

1733419288531.png

böyle komple zipten çıkarıp attım. anlık elektrik geliyor q-flash tuşuyla başlatınca sistemi sonra hemen kesiyor hiçbir işlem yapmıyor kapanıyor.

Başlıkta model yanlış yazmışım pardon x670 gaming x ax olacak ama herhalde aynıdır süreç. am5 sistem.

Evet tüm slotlar dolu. Tüm RAM'leri çıkarıp tek RAM'i DDR5_a2'ye takıp denedim yine düzelmedi. Kılavuzda o slota takın demişler. Güncellemeden önce sorunsuz çalışıyordu sistem.

Şimdi Q-flash Plus ile yani anakartın üzerindeki tuş ile BIOS atmaya çalışıyorum ama beceremedim.

Kılavuzdan bakıyorum. Q-flash ile nasıl BIOS atarım diye:
Eki Görüntüle 2367225

FAT32 formatlayıp Gigabyte.bın diye USB'ye atın diyor ama bın uzantılı dosya yok güncel BIOS sürümünde. ZIP içi şu şekilde.

Eki Görüntüle 2367231
Böyle komple zipten çıkarıp attım. Anlık elektrik geliyor Q-flash tuşuyla başlatınca sistemi sonra hemen kesiyor hiçbir işlem yapmıyor kapanıyor.

Başlıkta model yanlış yazmışım pardon X670 Gaming X AX olacak ama herhalde aynıdır süreç. AM5 sistem.

Clear CMOS denediniz mi?

Clear CMOS denediniz mi?
denedim. güç kablosu takılıyken, sistem kapalıyken clear tuşuna 15 saniye basılı tuttum. değişen bir şey olmadı.

bu işlem eski sürüme mi getiriyor yoksa bios ayarlarını mı resetliyor? bios ayarlarıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. ayarları değiştirmedim sadece windows üzerinden resmi uygulama ile bios güncelledim. sistemi yeniden başattı, açılmadı sistem.

Denedim. Güç kablosu takılıyken, sistem kapalıyken clear tuşuna 15 saniye basılı tuttum. Değişen bir şey olmadı.

Bu işlem eski sürüme mi getiriyor yoksa BIOS ayarlarını mı resetliyor? BIOS ayarlarıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Ayarları değiştirmedim sadece Windows üzerinden resmi uygulama ile BIOS güncelledim. Sistemi yeniden başattı, açılmadı sistem.

Tek RAM ile clear CMOS deneyelim. Soldan 2. slota tek RAM'i takın. PSU'yu kapatıp fişten çekin. Resimde gördüğün 2 clear_cmos pinini 5-10 saniye birbirini değdirin. Ardından tek RAM ile sistemi açmayı deneyin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    88,3 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler. Clear CMOS ile olmadı ama sitedeki en eski biosu indirip zipteki en büyük dosyanın ismini GIGABYTE.BIN yaparak q-flash tuşuyla açıp bios atarak düzeldi.

Çözüm
Cevaplarınız için teşekkürler. Clear CMOS ile olmadı ama sitedeki en eski BIOS'u indirip ZIP'teki en büyük dosyanın ismini Gigabyte. Bın yaparak Q-flash tuşuyla açıp BIOS atarak düzeldi.

Sorun çözüldüyse sorun yok. BIOS güncellemesi yapmak istediğinizde Windows Update üzerinden değil. Elle güncelleme yapın. İyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı