Gigabyte B650M sisteme 2x32 DDR5 RAM önerisi

Bütçe
7000

turkish piyasas

Hectopat
Anakart
GIGABYTE B650M DS3H
İşlemci
Ryzen 7 7700
Merhaba dostlar GIGABYTE B650M DS3H ve Ryzen 7 7700 için hangi DDR5 RAM'i almalıyım yardımcı olur musunuz?
Ek olarak daha anakart ve işlemciyi almadım daha iyi sistem önerilerine açığım.

Arkadaş 2x32 sormuş 2x16 değil.

Bende gösterdiğiniz RAM'i almayı düşünüyorum ama çeşit çeşit DDR5 RAM'lerin açıklamalarına girdiğimde Intel için özel geliştirildi veya AMD için düzenlendi gibi açıklamalar var bunlar fark yaratır mı?

64 GB gereksiz gidip aradaki fiyat farkına işlemciyi 7800X3D alsın.

Ayrıca anakartın Websitesinden hangi ramleri desteklediğine de baksın sıkıntı yaşar yoksa.
Oyun için almıyorum dostum bana yüksek bellek lazım

Bende gösterdiğiniz RAM'i almayı düşünüyorum ama çeşit çeşit DDR5 RAM'lerin açıklamalarına girdiğimde Intel için özel geliştirildi veya AMD için düzenlendi gibi açıklamalar var bunlar fark yaratır mı?

Oyun için almıyorum dostum bana yüksek bellek lazım.

Bütün DDR5'ler piyasadaki bütün DDR5 anakartlar ile uyumlu. Intel'de 7200 üstünü görmek için belli anakartlar lazım ama JEDEC hızlarında gene bütün RAM'ler çalışır.

Öte yandan AMD'nin en dandirik anakartı 8000 bile çalıştırabilir :)

Yanlış bilgi

Oyun için almıyorum dostum bana yüksek bellek lazım

Hem o fark yaratır. hem de şu anda DDR5 yeni bir platform her anakart tüm RAM modellerini desteklemiyor. Sonra arkadaşlarım RAM aldım ama sistem açılmıyor diye bana geliyorlar. Tech Spec'lerine bakın. Ayrıca 8K video render almayacaksanız 32 üstü zaten gerek yok halihazırda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem o fark yaratır hem de şu anda DDR5 yeni bir platform her anakart tüm RAM modellerini desteklemiyor. Sonra arkadaşlarım RAM aldım ama sistem açılmıyor diye bana geliyorlar. Tech Spec'lerine bakın. Ayrıca 8K video render almayacaksanız 32 üstü zaten gerek yok halihazırda.

Bütün DDR5 anakartlar bütün DDR5 RAM'leri destekliyor. Tech spec ya da anakart sitesindeki QVL'in hiçbir önemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı