Çözüldü Gigabyte BIOS programı açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YMete61

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Gigabyte BIOS programı son zamanlarda sıkıntılı açılmıyor, açıldığı zaman da dosyayı ekliyorum ilerlemiyor. BIOS programını güncelleyin diyor fakat sürümü güncel, yeni sürüm yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    19 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@YMete61 Fast Boot açık olduğu için BIOS'a giremiyorsunuz, bu sebepten dolayı Q-Flash kullanamıyorsunuz doğru mu anladım? Eğer durum bu şekilde ise Windows üzerinden de BIOS ayarlarına geçiş yapabilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Öncelikle App Center yüklü olmalı diye yazar Gigabyte, yüklü mü? Ve ayrıca BIOS'tan Q flash ile yükseltme yapın diğer türlü elektrik kesilmese bile hata verebiliyor Windows'ta.
App center da yüklü daha önceden bios güncellemesi yapıyordum burdan defalarca. Son bir aydır sıkıntı var
Program ile uğraşmayın hocam, Q-Flash ile BIOS yükseltin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam şöyle bir sıkıntı var; benim bios geç açılıyor, bilgisayarı açtığımda del tuşuna basıyorum siyah ekran geliyor ve 15-20 dakika boyunca öyle kalıyor ondan sonra bios açılıyor. Bende programla güncellediğimde bios sıfırlandığı için biosa girip mecburen ultra fast boost özelliğini açmak zorunda kalıyorum. Yani pc açıldığında bios ekranını direk geçiyor istesem de giremiyorum mecburen pc'nin hızlı açılması için. Biosa girmesem bile Gigabyte yazısı geliyor daire dönüyor 3-4 dakika bekletiyor öyle açılıyor windows, (Ultra fast boost'u) açmadığım zaman.

Son düzenleme:
@YMete61 Fast Boot açık olduğu için BIOS'a giremiyorsunuz, bu sebepten dolayı Q-Flash kullanamıyorsunuz doğru mu anladım? Eğer durum bu şekilde ise Windows üzerinden de BIOS ayarlarına geçiş yapabilirsiniz;

Çözüm

Hocam bu sorunu çözdü bunu bilmiyordum, bu yöntemle biosa girip Q-Flashtan biosu güncellemeyi başardım teşekkür ederim sağolun.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı