GIGABYTE F2A68HM-DS2 Mavi Ekran Problemi

sahoglu

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta technopatın 1500 TL oyun bilgisayarı videosundaki sisteme benzer bir bilgisayar topladım. Fakat sistemi kurduğumdan beri devamlı mavi ekran hatasıyla karşılaşmaktayım.

İlk önce Windows 7'yi ve farklı versiyonlarını yükledim, daha sonra Windows 10'un farklı versiyonlarını ve en sonda technopat'ın windows 10 yükleme rehberindeki işletim sistemini yükledim. Fakat sonuç değişmedi.

Kasanın içini komple söküp baştan kurdum, bellekleri önce teker teker sonra yer değiştirerek kullandım, sata girişini ilk montajımda yanlış yere taktığımı fark edip doğru yere taktım fakat sonuç değişmedi.
Virüs taramalarından geçirdim, doğal olarak yeni formatlanmış bir sistemde virüs çıkmadı.

İşin tuhaf tarafı ise her seferinde farklı bir hata alıyor olmam;
- Page Fault In Nonpaged Area,
- Kernel Security Check Failure,
- Bad Pool Header,
- Driver İrql Not Less or Equal,
- System Service Expection,
Ve liste daha uzayıp gidiyor çünkü bir çoğuna dikkat edemedim ekranda yazan hata mesajına.

Ve en son technopat sayesinde bulduğum Memtes86+ v4.20 RAM testinide uyguladım ve zaten yeni alınmış belleklerimde de bir sorun çıkmadı.
1 haftadır uğraşıyorum, kafayı yiyeceğim, uzun yazdığım için kusura bakmayın sürç-i lisan ettiysek affola. :)

Sistem Özellikleri ;
İşlemci : Amd A10 7870K
Anakart : GIGABYTE F2A68HM-DS2 FM2+
RAM : KINGSTON HX316C10F/4 Fury Blue 8gb(4x2) DDR3 1600 Mhz
Harddisk : TOSHIBA 3,5" 500GB 32Mb Desktop HDD (DT01ACA050)
300W power supply

Minidump dosyası linki:
Minidump dosyaları.rar

Öncelikle çok yardımcı olan(!) technopata teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak arkadaşlara yardım olması için çözümü söylemek istiyorum. Gigabyte'ın sitesinden BİOS güncellemesi yapıldı ve sorun ortadan kalktı.
Cevap atan arkadaşlara teşekkür ederim, burda da işlerin farklı yürüdüğünü anlamış olduk ve konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı