Gigabyte FI27Q nasıldır?

law1979

Hectopat
Merhaba, Gigabyte FI27Q almayı düşünüyorum ancak benim asla kullanmayacağım RGB gibi özellik mevcut bu monitörde ve sanırım biraz fiyatını da artırıyor, aynı özelliklere sahip RGB aydınlatma vs. olmayan daha sade 2560*1440 çözünürlüğe sahip (IPS panel) hangi marka ve modeller tercih edilebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence şu an piyasada, bu fiyat bandında en iyi özelliklere sahip 2K IPS oyuncu monitörü bu. Asus ROG Swift PG278QE daha iyi diye düşünüyordum ama birçok yerde IPS panel gibi lanse edilmesine rağmen aslen TN panelmiş. 8-bit olduğu için de renk sayısı 16,7 milyon onda. FI27Q ise 10-bit olduğundan ötürü 1,07 milyar renk sunuyor. Ayrıca HDMI 2.0 desteklemesi de güzel. Mesela benim piyasadaki en beğendiğim 2K monitörlerden biri olan Viewsonic XG270QG bile 6,500 TL'lik fiyatına rağmen hala HDMI 1.4 kullanıyor. FI27Q'nun dezavantajları bence dahili hoparlörü olmaması ve sadece FreeSync olması. Nvidia'nın resmi olarak Gsync desteği verdiği FreeSync monitörler dışındakilerde sync olayı bence tam randımanlı çalışmıyor. Yani Nvidia kart varsa Gsync monitör almak daha mantıklı bence. Zaten o yüzden Viewsonic daha cazip geliyor aslında bana. Fakat ben AMD kartlarla kullanacağım derseniz Gigabyte daha uygun fiyatlı ve eksiksiz bir model.

O model de benzer özelliklerde ama renk derinliği 8-bit olduğundan 16 milyon renk sunuyor. Ha oyunculuk için yeterli mi bence yeterli ama ikisini yan yana koyarsanız FI27Q'nun renklerini daha çok seversiniz. O farkı verebilecek bütçem varsa ben FI27Q alırım, biraz da bütçe meselesi bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı