Gigabyte G1 GAMING GTX 1050 Tİ vs MSI GAMING X GTX 1050 Tİ

Tabiki hocam. Sizi üzmez. Sizin seçtiğiniz 600W beni önerdiğim 500W hiçbir farkı yok aynı firma.
O zaman 500W aldığım zaman ileride bilgisayarı yükseltirsem sorun çıkmaz dimi. Zaten o kadar fazla yükseltmem. En fazla i5 7500 takarım,16GB takarım,Gtx 1070 gibi bir kart takarım. Sorun olmaz diyorsan 500W güç kaynağını alabilirim.

Tabiki hocam. Sizi üzmez. Sizin seçtiğiniz 600W beni önerdiğim 500W hiçbir farkı yok aynı firma.
SSD sonradan eklenmemeli. Sonradan eklenecekse HDD ekleyin. HDD almayıp 240GB SSD alın. O bir süre sizi idare eder. Sonra 1-2TB HDD alırsınız. Ayrıca ileride yapacağınız çoğu güncelleme için 500W yeterli olacaktır. Artık güç tüketimi çok azaldı bileşenlerde. Bu sistem için 350-400W bir güç kaynağı bile yeterli gelir.
Güç kaynağını 500W yaptım. 230 TL civarına da SSD almayı düşünüyorum. Aklımda Corsair Force Series LE200 120 GB var. Sizce nasıl bir SSD. Önerileriniz nelerdir.

O zaman 500W aldığım zaman ileride bilgisayarı yükseltirsem sorun çıkmaz dimi. Zaten o kadar fazla yükseltmem. En fazla i5 7500 takarım,16GB takarım,Gtx 1070 gibi bir kart takarım. Sorun olmaz diyorsan 500W güç kaynağını alabilirim.
Olmaz hocam merak etmeyin alabilirsin. Teknoloji ilerledikçe güç gereksinimi düşüyor sizin isteklerinizi karşılar. Emin olmak isterseniz konu açıp sorabilirsiniz.

Bütçeni 2.190 TL'ye zorlayıp böyle bir sistem toplayabilirsin.
Böylece; [anakart & işlemci & bellek & kasa] altyapısı sağlam sisteme sahip olur ve gerek duyulduğunda PSU, SSD ve ekran kartı gibi yükseltmeleri rahatlıkla yapabilirsin.

1.jpg

2.jpg

Ryzen 5 1400'ün konumu.
3.jpg

Böylece; [anakart & işlemci & bellek & kasa] altyapısı sağlam sisteme sahip olur ve gerek duyulduğunda PSU, SSD ve ekran kartı gibi yükseltmeleri rahatlıkla yapabilirsin.

Eki Görüntüle 240128
Eki Görüntüle 240129

Ryzen 5 1400'ün konumu.
Eki Görüntüle 240131
Arkadaş dediği bilgisayarı alsa sonra güncelleme yapacağı zaman işlemci ile ekran kartını değiştirse yetiyor. Bence dediği gibi yapsa daha mantıklı. Sence dediğim mantıklı değil mi ?

Gaming G1 serisi daha performanslı 1 2 FPS daha iyi Gigabyte almalısın.
SSD sonradan eklenmemeli. Sonradan eklenecekse HDD ekleyin. HDD almayıp 240GB SSD alın. O bir süre sizi idare eder. Sonra 1-2TB HDD alırsınız. Ayrıca ileride yapacağınız çoğu güncelleme için 500W yeterli olacaktır. Artık güç tüketimi çok azaldı bileşenlerde. Bu sistem için 350-400W bir güç kaynağı bile yeterli gelir.
Hangisini alırsan al memnun kalırsın.

Eki Görüntüle 240128
Eki Görüntüle 240129

Ryzen 5 1400'ün konumu.
Eki Görüntüle 240131

Arkadaşlar bütün yardımlarınız için teşekkür ederim. Bilgisayarı şimdi sipariş verdim. Biraz değişiklikler yaptım. Özelliklerini tam olarak aşağıya yazacağım.

Anakart: Msi B250M Pro-Vdh

Ekran Kartı: Gigabyte Gtx 1050 ti 4 GB

İşlemci: İntel Core İ5 7400

Kasa: Deep Cool Smarter

Güç kaynağı: High Power 600W 85+ bronze sertifikalı

SSD: Kingston Hyperx Fury 120 GB

Ram: Kingston Hyperx 8 GB 2133 MHZ

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı