Gigabyte G24F-2 vs AOC 24G4X

KeremErdem

Hectopat
Daha fazla  
İtopya'da indirime girmiş. Bu konu daha önceden açılmış. Geneli AOC tercih etmiş. Başka öneriniz var mıdır? 24inç ve pivot olsa iyi olur :)

Forumlarda G24F-2'i alan kişilerin çoğunda ölü piksel çıktığını görmüştüm. Ayrıca teknik özellik olarak 24G4X daha üstün. (Hoparlör, tepkime süresi vb.)

Bu arada 24G2SP'de öneririm, kullanıyorum.

Net bi fark varmi 24G4X arasında

Net bi fark varmi 24G4X arasında
24G4X'in maksimum parlakligi panel piyangosuna bagli olarak gordugum incelemeleri baz alirsak 290-320 arasi iken 24G2SP'de bu deger 390-440 arasi. Yani ortalama 100 nit civari bir parlaklik farki var iki monitor arasinda, bu da fazlasiyla yuksek bir fark. Bu sebeple gunduz kullanimi icin veya odasi cok isik alan birisi icin 24G2SP varken 24G4X almak sacma bir hareket olur. 24G4X'in 24G2SP'den ustun oldugu konu ise response time, 3ms kadar ustun. Sahsen 100 nit daha parlak olabilen ekrani 3ms'ye tercih ederim.
Bu mesajı okuyun.

Hocam nedeni nedir yazarsanız çok memnun olurum
Hali hazırda AOC 24G4X kullanıyorum. Bir 3 ay oldu alalı. Öncelikle monitör tam f/p. O kadar kurcaladım ettim, tek ama tek sorunu bence renk ayarları. Abi beni deli etti. Ayalarını yapınca çok güzel monitör ama HDR açınca parlaklık ayarı vs. yapmanıza izin vermiyor. Tabii bu uygun panel olmasından kaynaklı, yapacak bir şey yok. Bunu göz önünde bulundurun. HDR kapatınca da çok soluk görüntü oluyor, ne kadar ayarlarsan ayarla ben düzeltemedim. HDR yapınca da parlaklığı düşük geliyordu Nvidia denetim masasından arttırdım.

Artıları ise; bir kere fiyatına göre renkleri çok iyi veriyor, tepkimesi de çok iyi. Çok test ettim ghosting bulunmuyor. Siyah ekranlarda ışıması da yok. Üst çerçeveleri ince ve güzel duruyor. Hoparlörleri günü kurtarıyor. AdaptiveSync güzel çalışıyor.

He oyunlara girdiğinde kendini oyun moduna alıyor (Driverını ve G-Menu yüklersen). Onun dışında kesinlikle bu fiyata alabileceğin en iyi monitör.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı