Gigabyte GA-945GCM-S2L ve İşlemci uyumu

Katılım
1 Kasım 2014
Mesajlar
148
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Msi Gaming 7 Z97
İşlemci : Intel i7 4790k
Ram : Kingston Savage 8Gb 1600 Mhz
Ekran Kartı : Msi Gaming 4 R9 380 x 2
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lojistik Filo Yöneticisi
İkinci el aldığım anakartıma biraz önce yurtdışından intel Core2 Duo E8600 3.3 ghz işlemci aldım. Anakartın destekledğini yazıyor fakat bios güncellemesi mi yapmam gerek tam anlayamadım. Ne dersiniz siparişi iptal mi etsem. Aşağıdaki linklerde anakartımın bilgileri mevcuttur. Şu anda üzerinde dual core e2180 işlemci var.

GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / GA-945GCM-S2L(Anakart,Yonga Seti 945GC,Soket 775) /

GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 775 - Intel 945GC - GA-945GCM-S2L (rev. 1.0)
 
Peki biosu kurarken atıyorum üzerinde f4 bios var diyelim, sırasıyla ilk önce f6 sonra f8 bios versiyonu mu kurmam gerek? Yoksa direk f8 kursak olur mu? Birde benim aldığım işlemcide versiyon f8d (by overclocking) yazıyor bu parantez içinde ki ibareyi ne için vermişler.
 
Direk olarak en son çıkan BIOS sürümünü kurabilirsin. ''(by overclocking)'' ibaresi işlemcinin overclock'a müsait olduğunu gösteriyor. Ancak zaten eski ve pekte güncel olmayan bir işlemciyi overclock yapsan bile şu an pek fazla bir etki yapmiyacaktır.
 
Doğru anlamışım demek ki şu anlık o.c. düşünmüyorum zaten x99a kadar soket 478le idare ederim demiştim fakat bunu ucuza bulunca bugün hemen aldım. x99a uyan su soğutmalar lga775ede uyduğundan.
 
Son düzenleme:
Sanırım aldığım yerin bu konuda bilgisi yok.Adamlara sorduğumda core2 duo desteklemiyor dediler. Nasıl bilgisayarcı olmuşlar anlamadım.
 
Bir çok bilgisayarcı bile şu forumda ki kişiler kadar bilgili değildir emin ol, sadece cebine girenlere bakar. Küçükken ben de çok kazığını yedim 10 TL lik fana 50 TL verdiğimi bilirim. :D
 
Nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum alırkende söyledim. Sitesinde uyumlu olduğu yazıyor dedim ona bakma kullanılmıyor dedi.:) Adama inanmayıp aldım tabi içindeki bios f5 çıktı, şimdi f8e güncelleyince işlemciyi takıp foto çekip adama göndereceğim.:)

Benim diğer konumda bilgisayarcıda çalınan fanım var. Akasanın hem lga 775 hemde soket 478 için uyumlu olan onu yazdım. Şimdi 25e gireceğim ben orta okuldayken o fana 70 milyon vermiştim. O zamanlar hiç bir yerde bakır ısı borulu fanlar yoktu.:) Vatandan aldığım cm t2mini işlemci soğutucu gelsede biosu gücellesek. 4 gün oldu hala sipariş hazırlanıyor durumunda bekliyor.
 
Ben o zamanlar yurtdışında okuyordum babam götürmüş tabi ne var ne yoksa gitmiş. Artık götürmüyorum bozuksa direk değişim yazılımla alakalıysada bir şekilde ya burada konu açarak yada kendi bilgim dahilince hallediyorum.:)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı