Gigabyte GA A320M kullanılabilir RAM miktarı sorunu

tflnrn

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda Gigabyte GA A320M anakart buluınuyor. 2 adet RAM slotu var ve 2 adet farklı marka 4 GB DDR4 2400 MHz RAM bulunmakta. Ancak kullanılabilir RAM miktarı 3.87 GB olarak kaldı. Uzun bir süredir çözemedim. Ekran kartım GTX 1050 Ti 4 GB ancak DirectX tanı aracından baktığımda 6 GB gösteriyor. BIOS'ta düzeltme yerini bir türlü bulamadım. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarımda Gigabyte GA A320M anakart buluınuyor. 2 adet RAM slotu var ve 2 adet farklı marka 4 GB DDR4 2400 MHz RAM bulunmakta. Ancak kullanılabilir RAM miktarı 3.87 GB olarak kaldı. Uzun bir süredir çözemedim. Ekran kartım GTX 1050 Ti 4 GB ancak DirectX tanı aracından baktığımda 6 GB gösteriyor. BIOS'ta düzeltme yerini bir türlü bulamadım. Şimdiden teşekkür ederim.

RAM'lerin ikisini de yerlerini değiştirecek şekilde çıkartıp tekrar takmayı dene

RAM'lerin ikisini de yerlerini değiştirecek şekilde çıkartıp tekrar takmayı dene

Bunu denedim ancak değişen bir şey yok. Sorun yazılımsal ancak ben çözemedim. Ekran kartım normalde 4 GB ancak 6 GB gözüküyor
BIOS sürümünü güncellemeyi dener misin? "MSConfig" üzerinden düzeltiğini yazanlara da pek inanmayın, çözüm olmuyor. İşlemcine de zarar vermeden çıkartıp tekrar takmayı dener misin?

BIOS güncellemiştim fakat düzelmedi. Dediğim gibi sorun galiba yazılımsal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı