Bugün sizlerden bir konu hakkında yardımlarınızı almak istiyorum. Elimde yeni almış ve kullanmakta olduğum Gigabyte GA-AB350 anakartı bulunmaktadır. Ayrıca, bu kartla uyumlu olması için GSkills Flare X 3200 Mhz DDR4 bellekler mevcut.
Sormak istediğim soru ise şu;
Bellek soket Dual ve elimde ki bellekler de Dual olduğu için bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Bu kartı kullanan değerli sosyal üyeleri varsa ya da ne yapmam gerektiği hakkında fikir sahibi her üyeden cevaplarını esirgememesini diliyorum. Bellek soket renkleri kırmızı ve siyah olarak gözükmekte ankartın üzerinde. Anakartın belleklerinin bulunduğu bölümüde sizlerle paylaşıyorum. Fazla bilgim olmadığı için bu konularla sizleri rahatsız ediyorum. İyi sosyaller!
@Asabi Hocam, sanırsam sizde de aynı kart ve bellek mevcut. Hangi soketleri takarken tercih ettiniz ? Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? Hız aşırtma yaptınız mı ? Başka bilgisi olan arkadaş varsa onlarında yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
Sormak istediğim soru ise şu;
- Bellekleri kullanırken, anakartın kitapçığında yazan metine göre DDR4 belleklerin Channel A bandını kullanması gerektiğini belirtmişler. Bu noktaya kadar bir sıkıntım olmadı fakat anakartın üzerine geldiğimizde kanallarla ilgili bir bilgi göremedim.
- Bellekleri 1-3 taktığımda, bilgisayarın kısa bir süre sonra takıldığını fark ettim ve bellekler 2-4 soketlerine yerleştirdim. Şu anda takılma ya da donma tarzında bir sıkıntı yaşamıyorum fakat bellekler doğru mu takıldığı konusunda hala şüphelerim var ?
Bellek soket Dual ve elimde ki bellekler de Dual olduğu için bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Bu kartı kullanan değerli sosyal üyeleri varsa ya da ne yapmam gerektiği hakkında fikir sahibi her üyeden cevaplarını esirgememesini diliyorum. Bellek soket renkleri kırmızı ve siyah olarak gözükmekte ankartın üzerinde. Anakartın belleklerinin bulunduğu bölümüde sizlerle paylaşıyorum. Fazla bilgim olmadığı için bu konularla sizleri rahatsız ediyorum. İyi sosyaller!
@Asabi Hocam, sanırsam sizde de aynı kart ve bellek mevcut. Hangi soketleri takarken tercih ettiniz ? Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? Hız aşırtma yaptınız mı ? Başka bilgisi olan arkadaş varsa onlarında yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.