Gigabyte GA-AB350 ve Bellek Uyumluluğu

erkayaa

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Bugün sizlerden bir konu hakkında yardımlarınızı almak istiyorum. Elimde yeni almış ve kullanmakta olduğum Gigabyte GA-AB350 anakartı bulunmaktadır. Ayrıca, bu kartla uyumlu olması için GSkills Flare X 3200 Mhz DDR4 bellekler mevcut.
Sormak istediğim soru ise şu;

• Bellekleri kullanırken, anakartın kitapçığında yazan metine göre DDR4 belleklerin Channel A bandını kullanması gerektiğini belirtmişler. Bu noktaya kadar bir sıkıntım olmadı fakat anakartın üzerine geldiğimizde kanallarla ilgili bir bilgi göremedim.
  • Bellekleri 1-3 taktığımda, bilgisayarın kısa bir süre sonra takıldığını fark ettim ve bellekler 2-4 soketlerine yerleştirdim. Şu anda takılma ya da donma tarzında bir sıkıntı yaşamıyorum fakat bellekler doğru mu takıldığı konusunda hala şüphelerim var ?

Bellek soket Dual ve elimde ki bellekler de Dual olduğu için bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Bu kartı kullanan değerli sosyal üyeleri varsa ya da ne yapmam gerektiği hakkında fikir sahibi her üyeden cevaplarını esirgememesini diliyorum. Bellek soket renkleri kırmızı ve siyah olarak gözükmekte ankartın üzerinde. Anakartın belleklerinin bulunduğu bölümüde sizlerle paylaşıyorum. Fazla bilgim olmadığı için bu konularla sizleri rahatsız ediyorum. İyi sosyaller!

29AMvq.jpg

@Asabi Hocam, sanırsam sizde de aynı kart ve bellek mevcut. Hangi soketleri takarken tercih ettiniz ? Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? Hız aşırtma yaptınız mı ? Başka bilgisi olan arkadaş varsa onlarında yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

Resimde göründüğü gibi kırmızı soketlerde olması lazım ramler. Bu şekilde öncelikle biosu F7 sürümüne güncelle. Sonrasında ram profillerinden zaten 1 tane olan profili seçip çarpanın 32 olmasına dikkat et. Sorun olmayacaktır. Bir de BIOS üzerinden fan hız ayarı yapma. O zaman çok ilginç şekilde ram kaynaklı hata veriyor. Onun yerine Gigabyte'ın kendi programları arasında olan SIV'i kullan. Onunla fan hız ayarı yap. 3200mhz olarak sorunsuz kullanıyorum.
Şurdaki resimlerde de görünüyor konumları;
[Alındı] Ryzen R5 1600 GTX 1080 Sistem ve Test Sonuçları

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı