Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 Açılış Sorunu

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ekran kartım Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB modeli. Bilgisayarımın parçalarını alıp ilk kurulumu yaptıktan sonra açtığımda ekran kartının PCI güç kablosunun takılı olduğu yerin yanındaki akıllı güç LED'i yanıyor sönüyor sonra Gigabyte ve fan stop aydınlatmaları yanıp sönüyor ve sistem geç açılıyordu. Ben bu sorunu yanlış hatırlamıyorsam ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp 17.9.1 sürücüyü yükleyerek çözmüştüm. Daha sonra anakartım bir sorun yüzünden arızalanmıştı ve yenisini aldım kurulumu Vatan Bilgisayar'a yaptırdım ve sistemi açtığımızda bilgisayar yine dediğim şekilde garip açılıyordu. Gigabyte'ın sitesinde bu durum şöyle açıklanıyor.

SMART POWER LED GÖSTERGELERİ
Akıllı güç LED göstergesi ile PCI-E gerilimi kararsız olduğunda dikkatli olun.
  • LED AÇIK: güç kablosu bağlantısı kesildi
  • LED KAPALI: sabit güç kaynağı
  • Yanıp Sönen LED: anormal elektrik gücü
Ben de önceden yaptığım gibi Windows'un otomatik kurduğu eski 17.7 sürücüsünü DDU ile kaldırıp en son sürüm olan 18.2.1 Adrenalin olanı kurdum ve sorun çözülmedi. İşin garip kısmı oyun oynarken hiçbir sorun olmuyor. Sistemi yeniden başlatınca hiçbir sorun olmuyor ve sistem açıldıktan sonra aktifken herhangi LED'in yanma durumu olmuyor bu sadece sistem ilk açılışında oluyor. Ben ek bir çözüm olarak ekran kartını çıkarıp düzgün taktım PCI güç kablosunu çıkarıp düzgün taktım kablo bozuktur diyerek güç kaynağının boştaki 6+2 pin kablosunu taktım ama nafile. Bu sorunun parçaların ömrünü kısaltacağından korkuyorum. Bu sorunu yaşayanlar veya çözüm önerisi olanların cevaplarını bekliyorum teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 anakart
  • Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB ekran kartı
  • Ryzen R5 1500X işlemci
  • Kingston Hyper X Fury 8 GB 2666 MHZ CL15 RAM
  • High Power 600 Watt 85 Bronze PSU
  • WD 1 TB 7200 RPM 64 MB HDD
  • Samsung 850 EVO 250 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu sorunu yanlış hatırlamıyorsam ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp 17.9.1 sürücüyü yükleyerek çözmüştüm.

Windows altında çalışan sürücü ile PC açılışı arasındaki bağ nedir? Söyleyeyim: Sıfır. Yani sen istersen sürücü kurma, açılışa bunun hiçbir etkisi olmaz.

Videona baktım. Sorunun bence ekran kartı ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Sorun sistemin RAM'leri tanıması ile ilgili olabilir. BIOS sürümü nedir?

Windows altında çalışan sürücü ile PC açılışı arasındaki bağ nedir? Söyleyeyim: Sıfır. Yani sen istersen sürücü kurma, açılışa bunun hiçbir etkisi olmaz.

Videona baktım. Sorunun bence ekran kartı ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Sorun sistemin RAM'leri tanıması ile ilgili olabilir. BIOS sürümü nedir?
Recep bey BIOS sürümüm F22. Yalnız şöyle bir şey var ben bu anakartta ilk başta BIOS güncelleme problemi yaşadım F10 BIOS yüzünden 2 BIOS'ta yandı anakart servise gitti iade kararı çıktı. Ben anakarttan memnundum dedim o anakartta sorun vardır yenisini aldım Vatan Bilgisayar'dan ve oradakilere bu yaşadığım sorunu anlattım yeni anakartın montajını siz yapın BIOS'uda siz güncelleyin dedim. Personel montajı yaptı yanındaydım tüm süre boyunca. @Bios uygulaması ile F10 sürümüne güncelledik fakat BIOS F6'ya güncellenmiş gözüküyordu. Bende F6'dan F22'ye güncelledim. Bir arkadaşımda sistemde Cold Boot olabileceğini söyledi. Sanırım Cold Boot sorununda sistem uzun süre elektriksiz kalınca geç ve resetleyerek açıyor sistemi birkaç videoda izledim benim sorunuma benzer şekilde açılıyor sistemler. Gün içerisinde sistemi ilk açacağım zaman böyle oluyor. Bir deneme yaptım sistemi ilk kez açtım bu sorunu yaşadım yine daha sonra oyun oynadım vakit geçirdim sistemi kapattım 1 dakika sonra felan açtım sistem gayet hızlı sorunsuz açıldı. Sorun BIOS ile alakalı diye düşünüyorum artık anakartı servise verip başka anakart markasına yönelmeyi düşünüyorum. Tabiki önce sizin fikrinizide almak isterim. RAM'den olabilir dediniz fakat şöyle düşünüyorum ilk anakarttada bu sorunu yaşadım ve dediğim gibi BIOS, chipset yada ekran kartını güncelleyerek çözdüm fiziki bir işlem yapmadım. Merak ettiğim bir diğer konu ise bu soru her açılışta sistem parçalarının ömrünü etkiliyor mu? Cevaplarınızı bekliyorum ilgi alakanız için teşekkürler.
Recep bey BIOS sürümüm F22. Yalnız şöyle bir şey var ben bu anakartta ilk başta BIOS güncelleme problemi yaşadım F10 BIOS yüzünden 2 BIOS'ta yandı anakart servise gitti iade kararı çıktı. Ben anakarttan memnundum dedim o anakartta sorun vardır yenisini aldım Vatan Bilgisayar'dan ve oradakilere bu yaşadığım sorunu anlattım yeni anakartın montajını siz yapın BIOS'uda siz güncelleyin dedim. Personel montajı yaptı yanındaydım tüm süre boyunca. @Bios uygulaması ile F10 sürümüne güncelledik fakat BIOS F6'ya güncellenmiş gözüküyordu. Bende F6'dan F22'ye güncelledim. Bir arkadaşımda sistemde Cold Boot olabileceğini söyledi. Sanırım Cold Boot sorununda sistem uzun süre elektriksiz kalınca geç ve resetleyerek açıyor sistemi birkaç videoda izledim benim sorunuma benzer şekilde açılıyor sistemler. Gün içerisinde sistemi ilk açacağım zaman böyle oluyor. Bir deneme yaptım sistemi ilk kez açtım bu sorunu yaşadım yine daha sonra oyun oynadım vakit geçirdim sistemi kapattım 1 dakika sonra felan açtım sistem gayet hızlı sorunsuz açıldı. Sorun BIOS ile alakalı diye düşünüyorum artık anakartı servise verip başka anakart markasına yönelmeyi düşünüyorum. Tabiki önce sizin fikrinizide almak isterim. RAM'den olabilir dediniz fakat şöyle düşünüyorum ilk anakarttada bu sorunu yaşadım ve dediğim gibi BIOS, chipset yada ekran kartını güncelleyerek çözdüm fiziki bir işlem yapmadım. Merak ettiğim bir diğer konu ise bu soru her açılışta sistem parçalarının ömrünü etkiliyor mu? Cevaplarınızı bekliyorum ilgi alakanız için teşekkürler.
@Recep Baltaş
@Recep Baltaş yardımcı olur musunuz?
Hala sorunu yaşamaktayım. @Recep Baltaş yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım?
Arkadaşlar yardımcı olacak yok mu konu güncel. Son çare anakartımı servise verip iade ederek başka marka bir anakart almak mı? @Recep Baltaş Konu hakkında cevap yazmıştınız sanırım yoğun olduğunuz için konuşmayı devam ettiremedik.

@Recep Baltaş
@Recep Baltaş yardımcı olur musunuz?
Hala sorunu yaşamaktayım. @Recep Baltaş yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım?
Arkadaşlar yardımcı olacak yok mu konu güncel. Son çare anakartımı servise verip iade ederek başka marka bir anakart almak mı? @Recep Baltaş Konu hakkında cevap yazmıştınız sanırım yoğun olduğunuz için konuşmayı devam ettiremedik.
@Ali Güngör yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı