Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 Anakart BIOS Update Sorunu

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 anakart kullanıyorum, F2 BIOS sürümü ile geliyor. Ben sistemi ilk kurduğumda F2 sürümünden F5 sürümüne güncellemiştim ve sorunsuz şekilde kullanıyordum bilgisayarımı.

Bir zaman sonra dedim tekrar bakayım yeni BIOS sürümü çıkmış mı diye ve en son F7a sürümünün çıktığını gördüm. USB belleğe attım ve güncellemeyi yaptım %100 oldu sistem yeniden başladı ve ekrana görüntü geç geldi. Ekrana görüntü gelince DEL tuşuna birkaç defa basarak BIOS sürümünü kontrol etmek için BIOS'a girdim. BIOS sürümüne baktım sürüm F2 olarak gözüküyordu yani başlangıç sürümü. Neden böyle oldu acaba diye düşündüm ve dedim ki sanırım ana BIOS bozuldu yedek BIOS'a geçti. Ertesi gün tekrar F5'e güncelledim ve sorunsuz şekilde güncellendi. Sonra F7a'ya tekrar güncellemeyi denedim ve bu sefer sistem hiç görüntü vermedi. Dedim ki iki BIOS da bozuldu.

Servise gönderdim servisten iade kararı çıktı, paramı aldım. Ben bu anakarttan bu sorun haricinde memnundum. Dedim benim anakartta sorun vardı herhalde Gigabyte'ın yayınladığı sürüm bozuk olamaz. Vatan Bilgisayar'a gittim ve durumu anlattım dedim ben daha önce bu anakartı aldım böyle böyle sorunlar oldu ben anakartımı aldığımda siz BIOS'u günceller misiniz diye onlarda tamam burada yaparız dediler.

Aynı anakartı satın aldım. Ellerinde yoktu 5 gün sonra geldi mağazamıza diye haber verdiler. Akşam sistem parçalarımı alıp Vatan Bilgisayar'a gittim. Montajcı arkadaşın yanına gittim ve sistemi toplamaya başladı ben de yanındaydım. Gayet düzgün şekilde montajladı. Sonra bu sorunu anlattım gel güncelleriz dedi. Sistemin bağlantılarını yapıp çalıştırdı. Sistemde Windows önceden yüklü olduğu için Windows masaüstüne geldik. Dedim USB bellekle mi güncelleyeceğiz yok maalesef bizim USB belleklerde bazı dosyalar oluyor bu BIOS'u güncellerkende belleği formatlamak gerektiği için yapamıyoruz dedi. Anakartın kendi uygulaması üzerinden güncelliyoruz dedi tamam dedim. Anakartın sitesine girip baktık en son F10 sürümü çıkmış onu indirdi klasöre çıkardı ardından yine anakartın sitesinden BIOS güncelleme programını indirdi açtı. Dosya yolunu gösterdi ve program BIOS'u güncellemeye başladı. Güncelleme bitti sistem yeniden başladı, daha sonra ekran geldi baktık BIOS sürümü F6 olarak gözüküyor. Şaşırdım F10'a güncelleyip de F6 görmeye ama bir yandan da dedim en azından BIOS bozulmadı. Adam da dedi ki BIOS sürümleri çıktığında hemen güncelleme, bi araştır bi otursun güncelleme diye. Ben de tamam dedim.

Sonuç olarak ben anakartımı neden son sürüme güncelleyemiyorum? Tahminimce ya sorun anakartta yani anakartta kronik bir sorun mu var? Bu ikinci aynı anakart. Ya da yayımladıkları BIOS sürümünde sorun var. Benim ne yapmamı önerirsiniz? Ben diyorum ki kullanayım böyle biraz. Birkaç ay sonra yeni güncelleme gelince güncellerim yine. Olmazsa anakartı iade eder başka marka alırım. Siz ne önerirsiniz? Bu anakartı kullanan veya başka modelini (AM4) kullanıp buna benzer sorunlar yaşayanlar lütfen yardımcı olabilir mi? Konu biraz uzun oldu. Daha önce de bahsetmiştim bu konudan fakat yeni gelişmeler olduğu için toplu olarak yeniden yazayım dedim. Bekliyorum cevaplarınızı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu anakartı kullanan tanıdığım var. Hiçbir sorun yaşamamış bu konularda. Başka birisinin de yaşadığını görmedim. Sorununuz sadece anakarttan kaynaklanan kronik bir sorun değil.

En eski BIOS sürümü. Yapmayı bilmediğinizden sıkıntı yaşamışsınız. İlk BIOS'ta sıkıntı çıktı ise ikinci BIOS'tan ilk BIOS'u kurtarmalısınız. Şimdi okudum. @BIOS programı ile yapabilirdiniz. Çoğunlukla ben oradan yapıyorum. Bence yanlış BIOS'u yüklemiş olabilirsiniz sonuçta GA-AB350 serisinde 3 tane farklı model var. Ben kullanıyorum sıkıntı çıkmadı. Sorun dosyadadır tahminimce. Adamda F6 BIOS indirmiş galiba. Halen sıkıntı yaşıyor musun?

Bu anakartı kullanan tanıdığım var. Hiçbir sorun yaşamamış bu konularda. Başka birisinin de yaşadığını görmedim. Sorununuz sadece anakarttan kaynaklanan kronik bir sorun değil.
Tanıdığınız acaba hangi sürüme güncellemiş belkide benimde sorun yaşamadığım F5 sürümünü kullanıyordur. Bu anakartı ikinci defa alışım ikisininde sorunlu olma ihtimali bana az geliyor.

Yapmayı bilmediğimden değil yapmadan önce araştırdım gereken bilgileri ve F2'den F5'e kendim başarılı bir şekilde güncelledim. Ana BIOS bozulduğunda nasıl ikinci BIOS'tan birinciyi kurtarıyoruz açıklar mısınız acaba bu konu hakkında bir bilgim yok. Vatan Bilgisayar'daki arkadaş dediğiniz uygulamadan yaptı ve güncellerken ben yanındaydım ve doğru sürümü indirip kurdu. Sizde benim anakartımın aynısını mı kullanıyorsunuz ve nasıl güncellediğinizi anlatır mısınız. Ben anakartın sitesine girip kendi anakart modelimi buluyorum. Daha sonra Support kısmından BIOS'a geliyorum daha sonra en güncel sürümü indiriyorum RAR'dan çıkarıyorum BIOS dosyasını boş USB belleğe direk atıyorum ama öncesinde USB belleği FAT32 biçiminde formatlıyorum. Daha sonra sistemi yeniden başlatıp DEL tuşuyla BIOS'a girip sağ alttaki menüsen Q-Flash'a tıklıyorum. Update BIOS kısmına tıklayıp USB belleğimin seçili olduğundan emin oluyorum ve dosyaya çift tıkladığımda bir tuşa basmamı söylüyor Space tuşuna basarak güncellemeyi başlatıyorum bitince zaten sistem resetleniyor.

Gigabyte Dual BIOS Kutarma Rehberi - Technopat Bu linkten DualBIOS'u kurtarabilirsiniz. Ben aynı anakartı kullanıyorum. Yaptığım şey Gigabyte APP Center'ı indirmek ve oradan @Bios'u kurmak. Ondan sonra anakartın sitesine giriyorsun. Destek kısmında BIOS'u seçip F10 ( en son sürüm) sürümünü indir. Sonra @Bios'ta iki seçenek var. Birisi kendi serverinden kuran, diğeri de dosyayı seçip elle kurulan. Ben elle kuruyorum. F10 BIOS klasörünü çıkart ve içinde .bios yazan dosyayı seç ve elle kurmak için @Bios'tan dosyayı sürükle. O uygunluğu kontrol edecektir. Ondan sonra kendisi kuracaktır. Hiç hareket ettirmeyin fareyi bir şey açmayın. Bittiğinde yeniden başlatın başlama uzun sürüyor bir miktar. Ondan sonra masaüstü ekranı geldiyse BIOS'u yükseltmişsiniz demektir.

Cevabınız için teşekkürler siz şuan F10 sürümünü mü kullanıyorsunuz.

Anakart ile ilgili bir sorun değil bu. Yükleme esnasında bir sorun oluşmuş olabilir. Yine de bios'u sıfırlayıp bu linkten F10 bios'u yüklemeyi deneyin, sorun yaşarsanız teknik servisle bir iletişime geçin hemen yardımcı oluyorlar zaten. GA-AB350M-Gaming 3 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE

BIOS'u nasıl sıfırlarım acaba. Ayrıca teknik servis konusunda iyi şeyler söyleyemeyeceğim ekran kartımla ilgili bir sorun olduğunda bana çözüm önerileri yapmak yerine servise gönderin bakalım dediler. Zaten anakartımı servise gönderdiğimdede 25-30 iş gününde geri geldi. Teknik servis numarasını paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…