Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 Sistem Fan Hızı Ayarlama

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba anakartım Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 oyunlarda Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB ekran kartımın sıcaklığı 75 dereceye ulaşıyor. Ben daha serin çalışmasını istiyorum bu sıcaklığa geldiğinde ekran kartımın sesi artıyor. Ben sistem fanlarımın çalışmasını biraz daha arttırarak ekran kartımı daha serin tutmak istiyorum. Gigabyte App Center'ı indirdim EasyTune programınıda indirdim ve SIV programını indirdim SIV programında fanla alakalı yer var ancak nasıl ayarlamam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
75° yükte korkulacak bir derece değil. Kasa nedir?
Akasa Venom LX. Kasada 3 fan var önde üstte ve arkada. Arkadaki sıcak havayı dışarı atıyor diğer ikiside temiz hava çekiyor. Yeni ekran kartları daha yüksek sıcaklıklardada performans kaybetmeden çalışabiliyor bunu biliyorum fakat 70 derecede sabitlemek istiyorum. Çünkü 75 dereceye geldiğinde uğultu oluyor. Fan hızı otomatikte ve %70-85 devirlere çıkıyor. Bunda ekran kartımın marka bazında RX 580'de en düşük model olmasıda etkili olabilir. Sistem fanlarının devrini biraz arttırıp ekran kartını daha serin tutmak istiyorum. Aslında termal macunda değiştirebilirim fakat daha önce hiç yapmadım ve ekran kartı garanti dışı olabilir diye dokunmuyorum.

MSİ Afterburner indir ekran kartı fan ayarını rahat yapabilirsin.
Nasıl kullanırım diyorsan Youtube bir sürü video mevcut gayet basit.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı