Sistemi başlattığımda tüm fanlar dönüyor ışıklar yanıyor ancak birkaç saniye sonra geri kapanıyor.
Sistem:
Gigabyte GA EP43 DS3l (kuzey köprüsü soğutucusu tam sıkılmamış)
Q9550 (fanı çalışmıyor, stok soğutucuyu monte ettim ve bir Cooler Master fanını yanına koydum, PC kapandığında heatsink hala soğuk.)
7GB DDR2 RAM (4 modülün hepsi farklı marka farklı model, ancak sıkıntı RAM ile alakalı olunca her şey çalışıyor ancak görüntü vermiyor diye biliyorum.)
ASUS Expedition RX570 4G ( uzay kurulum yaptığım için biraz ileri doğru çökmüş ancak anakartla bağlantısında bir sıkıntı yok ve nedense 2.fanı 1.fanından sonra duruyor.
Sharkoon SHP650.
Anakart + işlemci + RAM'i aynı kişiden aldım ve uzun süredir öylece duruyor sana göndereyim eğer çalışıyorsa parayı atarsın dedi. Yani önceden çalışıyordu gibi bir durum yok. YouTube'a yüklediğim videoyu da bırakıyorum; (ekran kartı fanlarına dikkat)
sistemin kendine ara sıra reset atması ramlerin modellerinin farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir. ama sistemde böyle sorun olmasını buna pek bağlayamam. güç kaynağı ve ekran kartından şüpheleniyorum.
sistemin kendine ara sıra reset atması ramlerin modellerinin farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir. ama sistemde böyle sorun olmasını buna pek bağlayamam. güç kaynağı ve ekran kartından şüpheleniyorum.
X470 GAMING Plus Ryzen 2600 16 GB RAM Cooler Master G750M PSU Sistem 4-5 gündür sorunsuz çalışırken bir anda kendi kendine kapandı. Ekran kartını takınca PC'ye elektrik gelmiyor. 6+2'li 750Watt PSU Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Hocam başka ekran kartım yok maalesef. Ancak dediğiniz gibi ekran kartı şüpheli geldi bana çünkü birinci fanı dönmüyor 2.fanı harıl harıl dönüyor ancak bilgisayar kapanınca 1.fan dönmeye başlıyor. Kargo sağlamdı ama bana sağlam ulaştı kart. @fryzen
Yalnız bir gariplik daha var. Bu ekran kartında yük altına girmedikçe fan çalışmaz. Bu bilgiyi de anakarttan alıyor diye biliyorum, bence anakart sorunlu. Tamamen farklı bir sistemde deneme şansınız var mı?
Yalnız bir gariplik daha var. Bu ekran kartında yük altına girmedikçe fan çalışmaz. Bu bilgiyi de anakarttan alıyor diye biliyorum, bence anakart sorunlu. Tamamen farklı bir sistemde deneme şansınız var mı?
Hocam hem çipsetin hem fanın hemde ekran kartının heatsink'ine dokundum. Hepsi soğuk, zaten daha ısınmalarına zaman tanınmadan kapanıyor bilgisayar. RAM'leri denedim hala bir sonuç yok. Şu kuzey köprüsü çipinden olma ihtimali çok yüksek. Belki üzerindeki baskıyı hissedemiyor diye kapanıyordur. Nasıl yapacağımı bilmiyorum ancak bir şekilde orayı bastırıp tekrar açmam lazım.