Gigabyte ga EP43 DS3l Bilgisayar açılıp kapanıyor

Makaleler
3
Sistemi başlattığımda tüm fanlar dönüyor ışıklar yanıyor ancak birkaç saniye sonra geri kapanıyor.
Sistem:
Gigabyte GA EP43 DS3l (kuzey köprüsü soğutucusu tam sıkılmamış)
Q9550 (fanı çalışmıyor, stok soğutucuyu monte ettim ve bir Cooler Master fanını yanına koydum, PC kapandığında heatsink hala soğuk.)
7GB DDR2 RAM (4 modülün hepsi farklı marka farklı model, ancak sıkıntı RAM ile alakalı olunca her şey çalışıyor ancak görüntü vermiyor diye biliyorum.)
ASUS Expedition RX570 4G ( uzay kurulum yaptığım için biraz ileri doğru çökmüş ancak anakartla bağlantısında bir sıkıntı yok ve nedense 2.fanı 1.fanından sonra duruyor.
Sharkoon SHP650.
Anakart + işlemci + RAM'i aynı kişiden aldım ve uzun süredir öylece duruyor sana göndereyim eğer çalışıyorsa parayı atarsın dedi. Yani önceden çalışıyordu gibi bir durum yok. YouTube'a yüklediğim videoyu da bırakıyorum; (ekran kartı fanlarına dikkat)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ekran kartını çıkarıp deneyin kapanmaya
sistemin kendine ara sıra reset atması ramlerin modellerinin farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir. ama sistemde böyle sorun olmasını buna pek bağlayamam. güç kaynağı ve ekran kartından şüpheleniyorum.

Arkadaştaki ekran kartının aynısı bende var. Ben de o kartla ilgili benzer sorun yaşadım.
Burada konu da açmıştım.

Dosya Ekleri

• Image 2020-02-19 at 18.36.39.jpeg
    Image 2020-02-19 at 18.36.39.jpeg
    249,6 KB · Görüntüleme: 52
Hocam başka ekran kartım yok maalesef. Ancak dediğiniz gibi ekran kartı şüpheli geldi bana çünkü birinci fanı dönmüyor 2.fanı harıl harıl dönüyor ancak bilgisayar kapanınca 1.fan dönmeye başlıyor. Kargo sağlamdı ama bana sağlam ulaştı kart. @fryzen
Bende böyle bir sorun olmadı hiç. Sistem gayet iyi çalışıyordu, sökmeden önce bile. Yerinden çıkmış olabilir mi fanı?

Yalnız bir gariplik daha var. Bu ekran kartında yük altına girmedikçe fan çalışmaz. Bu bilgiyi de anakarttan alıyor diye biliyorum, bence anakart sorunlu. Tamamen farklı bir sistemde deneme şansınız var mı?
Hocam bilgisayar ilk açıldığında fanların hepsi bir süreliğine döner. Önceden fan stop ekran kartı kullanmışlığım var :).

Bende hiç dönmüyordu diye hatırlıyorum. Bence sorun anakartta olabilir sizin, bir ihtimal de sıcaklıktan kapanması.
Hocam hem çipsetin hem fanın hemde ekran kartının heatsink'ine dokundum. Hepsi soğuk, zaten daha ısınmalarına zaman tanınmadan kapanıyor bilgisayar. RAM'leri denedim hala bir sonuç yok. Şu kuzey köprüsü çipinden olma ihtimali çok yüksek. Belki üzerindeki baskıyı hissedemiyor diye kapanıyordur. Nasıl yapacağımı bilmiyorum ancak bir şekilde orayı bastırıp tekrar açmam lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı