Gigabyte GA-G41MT-S2 Windows 10 ESD Format Atamama Sorunu

ismailv

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte ga-g41mt s2 model anakartım var. 775 pin windows 7 32 bit yüklü sp1. Destekledigi ram 1333 mhz. 2 gb ram takılı iken hicbir sorun yoktu. 2 gb 1600 mhz kingston hyperx böyle PC calisiyordu. SP 2gb 1333 mhz ram taktım calıstı pc'de 4 gb. Bir süre kullandıktan sonra windows 10 veya windows 7, windows 8, 8.1 vs. flash bellekle atınca esd ile sıkıstırılan isletim sistemlerini kuramıyorum. Boot ettikten sonra acılıs kısmında hic ilerlemiyor. Şöyle bir hata ile karşılaşıyorum. Attempted write to readonly memory.clfs.sys hatası mavi ekranda pc'yi yeniden başlatıyor. Windows bellek tanılama yapıyorum hic bir sorun vermiyor. PC acıkken de hic mavi ekran atıpta kapatmıyor pc'yi. Bluescreenwiev'e bakıyorum orda da hata yok. Memtest yapıyorum 16 bin küsür error veriyor. Tek tek söküp tarattım. Bios flashladım son sürüm halen aynı sorun var. Yalnız esd ile sıkıştırılmayan windows 7 kurabildim xp de kurabildim "cd romdan" . Windows 10 yazdırdım dvd'ye oyle de atamadım. Sonuc esd ile sıkıştırılmıs sistemi kuramiyorum. Ram'ı cikartip eskisi gibi kullanayim diyorum onda da hata veriyor. Sizce ramlar ölmüş müdür? Ram'ı gectim de anakartta hasar mı oluşmuştur? PC3-10700 667 mhz'de calısıyor ikisi de.

Memtest sorun bulduysa bellekte sorun vardır. Bence sorun sıkıştırılmış içeriği açmak için bellekte daha fazla alana ihtiyaç duyulması ve böylece bellekteki sorunlu bölgeye denk gelinmesi.

Windows 10'un ESD olarak sıkıştırılmamış kurulumları var. Hatta isterseniz bu kurulum iso dosyasını siz de oluşturabilirsiniz. Elinizdeki kurulumdan Install.esd dosyasını bulun ve bu sitede anlatılan yöntemle esd decrypter aracı ile 1. seçenekle sıkıştırılmamış Install.wim içeren iso kurulum dosyasını hazırlayın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı