Gigabyte GA-P55-US3L Anakarta RX580 Takabilir miyim?

Serhat Kurugöl

Kilopat
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Eski bir sistemim var. Yatırım yapmak değilde arkadaşımdan kullanmalık ekran kartını almak istiyordum. Bitirmek istediğim oyunlar var. Ama anakartım bu ekran kartını destekler mi bilmiyorum.
İşlemci: Intel Core i7 870 2.93GHz
Anakart: Gigabyte GA-P55-US3L
.
Takmak istediğim ekran kartı ise Gigabayt Aorus RX580. Çalıştırmama gibi bir ihtimali var mıdır? Teşekkürler.

Destekler ve kullanırsın. Ancak online oyunlarda darboğaz olacaktır.

Teşekkürler birkeresinde MSİ R9 280X denemiştim çalıştırmamıştı. Nedenini anlamadım ama sürekli hata vermişti. Bu karttada aynısı olur diye korkuyorum.
Takmak sorun değil ama darboğaz yapacaktır.
İşlemciye biraz O.C. Yağacağım 3.6 Ghz çıkarıcam. Soğutmam iyi sayılır Dark Freezer X124 var Sanırım sorun olmaz.
RX 580 hatrı sayılır miktarda güç çekiyor. PSU marka ve model yeterli ise sorun olmaz. Sadece bir miktar darboğaz oluşur.
PSU dan şüpem var açıkçası. 420W Cooler Master marka. Gerekirse birtane 600W 80 Plus bir ürün alabilirim.
Anakartınızın X16 PCI-e 2.0 slotu mevcut, takabilirsiniz fakat işlemciniz bazı oyunlarda darboğaz yapabilir. Almakta kararlıysanız oyunlarda grafik ayarlarını yükseğe çekersiniz.
Burdan şu mesaj çıkabilir mi ? X16 PCI-e 2.0 slotu olduğu için bu slot girişli tüm ekran kartlarını çalıştırabilir doğru mudur acaba ?
Destekler ve kullanırsın. Ancak online oyunlarda darboğaz olacaktır.
Merak ettiğim neden sadece online oyun dediniz açıklarsanız çok sevinirim. Öğrenmek amaçlı soruyorum.
Kartı aldım. Sisteme taktım çalışıyor. Herhangi bir uyumsuzluk göremedim. Lol'de 150 FPS veriyor ortalama buda işlemciyle darboğaz yağtığı için sanırım. Daha çok bekliyordum. Shadow Of War'da ise ultra ayarlarda ortalama 100 FPS Alıyorum. Bir sorum olucak. Gigabayt kendi O.C. Programı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba Afterburner varken kullanmak mantıklı mı ne gibi artıları var yada ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…