Gigabyte GA Z87 OC-Force anakart "15-32" hata kodu

HüseyinARM

Femtopat
Katılım
14 Mayıs 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar Gigabyte GA Z87 OC-Force anakartım var bilgisayarı açarken anakartın LED ekranında 15 kodu kısa süreli çıkıyor daha sonra yerini 32 koduna bırakıyor kalıcı olarak :) ve 32 kodunda sabit kalıyor ve 2-3 saniye sonra kapanıp tekrar açılıyor ve aynı döngü devam ediyor RAM sök tak işlemi yaptığımda geçici olarak düzeliyor tekrar kapatıp açtığımda aynı hata kodunu alıyorum anakartın kullanım kılavuzunda 32 hata kodunun açıklaması bu şekildedir: CPU peı initialization.
15 hata kodunun açıklaması ise; pre-Memory north-bridge initialization is started.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yani başka soketlerde de problem olabilir demek istedim. RAM de bile sorun olabilir. Memtest ile RAM leri taratabilirsiniz isterseniz.
öyle düşündüm bende bugün gidip 2 slot ram aldım 4 slot 4x4 vardı 2x8 olarak değiştirdim şuanki ramlerim yeni
Hayır yani başka soketlerde de problem olabilir demek istedim. RAM de bile sorun olabilir. Memtest ile RAM leri taratabilirsiniz isterseniz.
donanımdan anlayan bilgisayar tamircisi bi abim var ona götürücem sanıyorum ki statik elektrikleme ile anakarta zarar verdik ve chipset gibi birşeyini yaktık inşallah tamir edilebilri bir şeydir yeni anakart almam biraz zor olucak 600 lük olduk zaten sabah sabah ram aldık :)
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı