Gigabyte X399 hata kodu "00"

Emin.Zade

Decapat
Merhaba,
Anakartta ortaya çıkan sorunla ilgili olarak size yazıyorum. 2 yıldır iyi çalışıyor. Bir hafta önce aniden '00' kodu, kod ekranında bir hata verdi. Bunu birkaç yolla çözmeye çalıştım ama sorunun kökenini belirleyemedim. Grafik kartını ve RAM'i değiştirdim, statik boşaldıktan sonra güç kaynağını denedim ama boşuna. Anakart güç alıyor, fanlar ve ışıklar çalışıyor ama '00' kodu hata veriyor ve daha önce de bahsettiğim gibi aniden oldu. Ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Web tarayıcısında gezindikten sonra bilgisayarı en son kapattım ama daha sonra bu sorun ortaya çıktı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Denediklerim:
  • RAM slotları.
  • Switch BIOS (Backup)
  • PSU değişme.
  • BIOS pil değişme.
  • Statik boşaltma.
  • Söküp yeniden monte etme.
  • Ekran kartı başka bir bilgisayarda denendi (çalışıyor)
Sistem detayları:
  • Gigabyte X399 Aorus Xtreme.
  • Threadripper 2990WX.
  • Cooler Master ML360.
  • Corsair Vengeance 2x8 3000MHz.
  • EVGA 1000W g3.
  • EVGA GTX 960 2 GB.
  • Samsung 250GB M.2 ve SSD 500GB.

MB.jpeg

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Dostum senin için bir Debug LED anlamlarına baktım da.
Ekran Görüntüsü 2020-08-22 19-23-53.png

En yakın hata kodu buydu ve bu da ''CPU başlatma hatası'' anlamına geliyormuş.
CPU ile bir sıkıntı olablilir.
Umarım yanlış bilgilendirme yapmıyorumdur.

• Biraz zahmetli olacak ama işlemciyi söküp yeniden takmayı deneyin. Threadripper büyük bir işlemci olduğundan iyi oturmamış olabilir.
  • Bir de tek bellek ile deneyin. Olmazsa başka bellek ile deneyin.
BIOS güncel miydi bir de?
İşlemci sökülüp takıldı ( Birdaha denerim).
Tek bellekle farklı slotlarla denedim. (farklı bellekle henüz denemedim).
BİOS güncel.
Cmos reset yaptım.

Bilmiyorum ne kadar etkisi olur ancak, Bu sistemde MacOs başarılı bir şekilde kurmuştum. Sonrasında sistem reset atmaya başlıyordu ( Photoshop,3D programlar, Render kullanırken ). Bu mu etki etti bilmiyorum. Ancak MacOs kullanmıyordum. Format attıktan sonra bilgisayaraı Windows ile kullandım baya.
Dostum senin için bir Debug LED anlamlarına baktım da.Eki Görüntüle 645976
En yakın hata kodu buydu ve bu da ''CPU başlatma hatası'' anlamına geliyormuş.
CPU ile bir sıkıntı olablilir.
Umarım yanlış bilgilendirme yapmıyorumdur.
CPU da neden problem ortaya çıkacağını bilmiyorum. Çünki normal bir şekilde kullanıyordum. Render filan uzun zamandır yapmıyordum. Yani ısıtmıyordum. CPU yanma ihtimali ola bilirmi ki? CPU ellemedim hiç.
Amerikadan aldığım için parçaları şuan gönderemiyorum. Şuan takılı kaldım bu sorunla. Anakartda CPU led yanıyor ve BİOS ledler backup ve normal BİOS arasında değişerek yanıyor. Benim düşüncemle işlemciyle alaklı değil, tabi bu benim düşüncem. Yardımınızı bekliyorum.
Teşekkürler

* Azerbeycanlı olduğum için yazım hatası yapabilirim. Bunun için kusura bakmayın ))

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı