Gigabyte GA-Z87X-UD5H USBMSC Identifier (non-unique) Hatasi

xf7er

Hectopat
Aldigim hata asagida yazmakta. 2 tane USB hazirladim, 2gb olana clover ile boot icin, 8gb Toshiba olanda Maverick var. - x ve UsbBusFix = Yes ' i denedim degisen birsey olmadi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

USBMSC Identifier (non-unique) : AA04012700020136 0x930 0x1000 0x1100, 2
USBMSC Identifier (non-unique) : CBB391E70962CD40887262BC 0x930 0x6544 0x100, 2
Still waiting for root device

Sistem :

• İslemci : Intel Core i7 3,4 Ghz
  • Anakart : Gigabyte GA-Z87X-UD5H
  • Ekran Kartı : Asus GTX 760 Directcu II O.C.
  • Ram : Corsair 16gb (8x2) Vengeance Pro 1600 mhz CL9
  • HDD : Samsung EVO 840 250gb
  • HDD : Seagate 3.5 1TB Barracuda

Cevabınız için teşekkür ederim ama malesef bir değişiklik olmadı. Yaptığım diğer işlemler ; Anakartın biosunu F4 versiyonundan F7'ye güncelledim, bütün sataları söküp sadece Samsung SSD'yi denedim, diğer Sata portlarını denedim, Anakart üzerinde ki USB 2.0 bağlantılarını denedim, değişik USB portlarını denedim, Toshiba USB'de arıza vardır diye başka bir USB'ye maverick yazarak birde onunla denedim. Bana hala Still waiting for root device diyor başka birşey demiyor :)

İlginiz için çok teşekkür ederim. Öncelikle bu hatayı artık almıyorum ama artık başka hatalar alıyorum :D. Raw dosyasını internetten tekrar indirdim ve yeniden USB'ye yazdım bu sefer siyah ekran geliyor ve orada kalıyor. -v, PCIRootUID=1,
GraphicsEnabler=Yes, npci=0x2000 veya npci=0x3000, USBBusFix=Yes bunları hepsini denedim ama değişen birşey olmadı.

Bu denemeler ve araştırmalar sırasında
USBBusFix=Yes yazdığımda bazen klavye ve mouse'un ışıkları gidiyor du. Bu sefer USB üzerine biraz araştırma yaptım ve başka insanlarında bu anakart ile ilgili benzer problemler yaşadıklarını öğrendim. Anakart rastgele olarak bazı USB portlarını çalıştırmayı durduruyor.

Şuan DVD'den windows 8.1 kurdum ve arka USB portlarımın bazıları çalışmıyor. Windows'un 8.1 USB 3.0 için yaması yüklü. Yeni çıkacak F8 biosu ile bu problem çözülür diye umuyorum ve
tweaktown.com sitesinden Beta ve Bios Mod'larına bakıyorum. Şuan için diğer kullanıcılara tavsiyem bu anakart konusunda dikkatli olsunlar ilerleyen zaman içinde yeni F8 ile veya beta bios'lar ile yaptığım deneme sonuçlarını burada paylaşırım.

xf7er,

Mavericks kurulumu icin HDD yada SSD ve USB Mvericks Bootable lazim degil midir?
Biostan gereksiz speedboot'ta gorunen aygıtları devre dışı bırakarak yeniden kurulum yapabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı