Gigabyte GT420 Oyun Performansı

Çok mantıklı konuştun dostum ama kafama takılan sorun şuki,
Bu en son önerdiğin ekran kartı gayet iyi bir ekran kartı, ama benim anakart ve işlemci biraz eski gibi uyum sorunu sence çıkmazmı.
Birde RAM konusunda 4 lük değil de 8 lik mi almamı öneriyorsun, ohalde 4 bende var 8 de alıcam 12 lik bir RAM im olmuş olucak peki 4 ile 8 çakışmazmı?

Öncelikle RAM konusuna açıklık getireyim. Benim şu anda kullandığım laptopumda markaları farklı olmak üzere 4+8 GB DDR3 1600 MHz RAM'ler kardeş kardeş geçiniyorlar. Yani MHz ve CL değerleri aynı olduğu sürece. (Aslında CL değeri farklı olsada çalışır ama değeri yüksek olana göre çalışır.)
Ekran kartı konusunu da kafana takma çalışacaktır. G41 chipsete (6-7 yıllık olması lazım) 950 takan elemanlar var internette. Senin bilgisayarın ise daha 3. nesil. Şu anda sosyalde bütçesi elvermeyenler 4. nesil sistem topluyor. İşlemciniz zaten güçlü bir işlemci. H61 chipsette eski bi chipset değil. En azında G41 den çok daha yeni.

4 gb ram eklemek sistemini daha yıllarca idare edecektir. Hem böylece çift kanal çalıştırman da mümkün olur. Aynı para ise tabii ki 8 gb almalısın fakat 100 TL fark var diye biliyorum. O 100 TL yı ekran kartına ekle kardeş. Bu eklenen para ile de gtx 950 yerine gtx 960 yahut r9 380 alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı