Gigabyte GTX 1650 fanlar devreye girerken ses çıkartıyor

yunus07emreeee

Femtopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Gigabyte GTX1650 GDDR6 ekran kartımın fanları devreye girerken fanlar ses yapıyor 3-5 saniyeliğine, ara gaz gibi mi desem, rüzgar sesi mi desem bir uğultu yapıyor. Bu durum beni huzursuz etti bayağı. Fanların RPM'i ise dengesiz, fanlar %100'de çalışmaya başlayıp normale dönüyor.

Varsayılan ayarlarda PC açılışında bir spin atıyor GPU'lar. Oyun esnasında da sıcaklık değeri aşıldığında fanlar bir coşar. Sıcaklık düştüğünde de durur. Oyun esnasında oluyorsa ve aşırı bir ısınma yoksa fan hızlarını program ile düşürebilirsin. Ancak dikkat et yanlış ayar yüzünden orta vadede GPU yu yeterli soğutamayıp patlatan çok insan var.

İlk açılışta zaten tüm fanlar yüksek hızda çalışıp normale dönüyor. Bunun için sıkıntı yapmanıza gerek yok. Sürtme yoksa endişelenmeyin.

Hocam fanlar 50 dereceye gelince çalışıyormuş sürtme değil de rüzgar gibi ara gaz gibi bir ses çok rahatsız ediyor beni.
Zero RPM özelliği var. Bu nedenle oluyor.

Bu illetten kurtulamaz mıyım hocam çok sıkıldım bu durumdan.

Sıkıntı yok hocam. Rahat olun. Oyunların keyfini çıkarın.

Varsayılan ayarlarda PC açılışında bir spin atıyor GPU'lar. Oyun esnasında da sıcaklık değeri aşıldığında fanlar bir coşar. Sıcaklık düştüğünde de durur. Oyun esnasında oluyorsa ve aşırı bir ısınma yoksa fan hızlarını program ile düşürebilirsin. Ancak dikkat et yanlış ayar yüzünden orta vadede GPU'yu yeterli soğutamayıp patlatan çok insan var.

Açılışta olmuyor hocam 50 dereceden sonra bir çıldırıyor birkaç saniyeliğine sonra rayına oturuyor.
Sıkıntı yok hocam. Rahat olun. Oyunların keyfini çıkarın.

Eyvallah hocam :)
@Yener K. hocam bir sorum daha var geçen de oyuna girdim ve işlemci fanı birden fulde çalışmaya başladı birkaç dakika sonra kendine geldi bu bir iki kez oldu neden olur bu nasıl çözülür?

Açılışta olmuyor hocam 50 dereceden sonra bir çıldırıyor birkaç saniyeliğine sonra rayına oturuyor.

Eyvallah hocam :)
@Yener K. hocam bir sorum daha var geçen de oyuna girdim ve işlemci fanı birden fulde çalışmaya başladı birkaç dakika sonra kendine geldi bu bir iki kez oldu neden olur bu nasıl çözülür?
Burada da sıkıntı yok hocam. Sıcaklık değerleri iyiyse dediğim gibi oyunların keyfini çıkarın.

70 çok yüksek bir değer değil.
GTA 4 zaten optimizasyon sorunu olan bir oyun. Pek çok konuya rastladım.

70 çok yüksek bir değer değil.
GTA 4 zaten optimizasyon sorunu olan bir oyun. Pek çok konuya rastladım.

Değerler kaç olmalı hocam?
@Yener K. hocam çok soru sordum ama ufak bir sorum daha var HDD dem PC'yi açarken Power tuşuna bastığımda cızırtı sürtme sesi gibi bir ses yapıyor ama bu sadece bu PC açılırken oluyor bad sector yok sağlık 100 ama bilemedim.

70 dereceye kadar normal kabul edilebilir. Bad Sector yoksa endişelenmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı