Gigabyte H410M-H Secure Boot nasıl etkinleştirilir?

xDianoraa

Yoctopat
Katılım
26 Haziran 2022
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB (modeli bilinmiyor)
SSD veya HDD modeli
250 GB SSD (modeli bilinmiyor)
Ekran kartı
GT 1030 2 GB
Anakart
H410M-H
İşlemci
Intel Core i3-10100F CPU 3.60GHz 3600Mhz 4 Core
Secure Boot'u aktif etmeye çalışıyorum fakat sürekli farklı farklı hatalar alıyorum.
Örneğin "Secure Variable Update is locked down" hatasını alıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünüz güncel mi?
 
Windows + R tuşlarına basın, ardından msinfo32 yazın ve Tamam'a tıklayın. Açılan sekmede BIOS Sürümü/Tarihi olan yerde BIOS sürümünüzü öğrenebilirsiniz. Gigabyte'ın kendi sitesindeki sürücülere göre H410M-H anakartı için son sürüm F6, eğer sürümünüz F6 değilse buraya tıklayarak aşağıdan BIOS kategorisini seçin, F6 sürümünü indirin ve BIOS'unuzu güncelleyin.

GIGABYTE BIOS Güncelleme Rehberi | Technopat
 
BIOS Update atıyorum ardından tekrardan yapmayı deniyorum.

Evet az önce BIOS Update sırasında bir sorun yaşadım BIOS sürümüyle alakalı hata aldım, şimdi birdaha deneyip fotoğrafını çekeyim mi ?
 
Son düzenleme:
Fotoğrafını atabilirsiniz yada hatanın ne olduğunu da yazabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınız hazır sistem mi? (Casper Excalibur vb.)
 
Tamamdır sorunu anladım. GIGABYTE sitesinden indirdiğiniz dosya Casper Excalibur anakartları özelleştirildiği için uyuşmuyor. Casper Excalibur sistemlerde BIOS güncellemek için BIOS update dosyasını Casper Excalibur Destek hattı üzerinden yada [email protected] üzerinden sistemin Seri Numarasını (kasanın arkasında yer alıyor) göndererek alabilirsiniz.
 
Valorant için yapmaya çalışıyorum peki "VAN 9001" hatası başka şekilde düzelirmi
Windows 10'a düşürmekten başka bir çözüm yok.

çok geç dönerler mailime.
Aynı sorunu bende yaşadım ve Casper Excalibur whatsapp destek hattı üzerinden ulaşırsan hafta içi 09:00 - 18:00 arasında kesin dönüş yapıyorlar. Mail atarsan dönüş yapmaları 1-2 gün sürüyor. Yazdığında kasanın seri numarasıyla beraber BIOS dosyası istediğini belirt. Gönderdikleri BIOS dosyasını kullanırsan hatalar ortadan kalkacak ve Secure Boot etkinleştirebileceksin.
 

Geri
Yukarı