Gigabyte IF-133 Cooler master T4 uyumluluğu ?

Alagros

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıktada belirttiğim gibi bu kasaya bu işlemci Soğutucusu Uyar mı?

Detaylı bilgi için kasa linki :GIGABYTE - PC Components - Chassis - IF series - IF 133

5904.jpg
5905.jpg
5907 (1).jpg
5907.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Alagros Sana detaylı ve kesin bilgilerle yardımcı olayım. Bu iş hata affetmez, elinde kalsın istemeyiz soğutucu :)

Gigabyte'ın sitesini yöneten arkadaşlar maxsimum işlemci derinlik desteğini zor bi köşeye saklamışlar, uğraştırdılar biraz :)

Araştırdım, Gigabayte IF 133 model kasanın maxsimum CPU desteği 16cm. Senin almayı planladığın T4 soğutucu ise 152mm.
Kapağı kapattığında işlemci soğutucusu kapağa temas etmeyecek ancak aralarında çok ufak bir mesafe kalacak.

Ancak merak etme, çoğu kişide de durum böyledir zaten. Kasalar genelde 16-17 cm derinlik sunar, soğutucu üreten firmalar da 15-16cm yüksekliği aşmamaya gayret eder.
Sorunsuzca kullanabilirsin 2 ürünü.

Son düzenleme:
@Alagros Sana detaylı ve kesin bilgilerle yardımcı olayım. Bu iş hata affetmez, elinde kalsın istemeyiz soğutucu :)

Gigabyte'ın sitesini yöneten arkadaşlar maxsimum işlemci derinlik desteğini zor bi köşeye saklamışlar, uğraştırdılar biraz :)

Araştırdım, Gigabayte IF 133 model kasanın maxsimum CPU desteği 16cm. Senin almayı planladığın T4 soğutucu ise 152mm.
Kapağı kapattığında işlemci soğutucusu kapağa temas etmeyecek ancak aralarında çok ufak bir mesafe kalacak.

Ancak merak etme, çoğu kişide de durum böyledir zaten. Kasalar genelde 16-17 cm derinlik sunar, soğutucu üreten firmalar da 15-16cm yüksekliği aşmamaya gayret eder.
Sorunsuzca kullanabilirsin 2 ürünü.
Biraz geç oldu fakat cevabın için teşekkür ederim. O kadar araştırmışsın çok sağol.

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama Akasa Nero 3 almayı düşünüyordum. Bu kasadan kullanan arkadaşlar var mı? 120mm'lik hangi cpu soğutucusu sorun olmadan takılabiliyor.

Socket typeIntel LGA775, LGA115X, LGA1366 & LGA2011
AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 & FM2
Cooler dimensions120 (W) x 86.7 (D) x 160 (H) mm
Heatsink materialHigh grade aluminium fins, copper heatpipes
Heatpipe6mm x 4
Weight609g
InstallationPush pins (Intel LGA775 / 1150 / 1155 / 1156 / 1366)
Screws (Intel LGA2011)
Cam-lever clip (AMD)
Fan dimension120 x 120 x 25mm
Fan speed500-1500 RPM (PWM controlled)
Max airflow50.54 CFM
Max air pressure1.32 mm H2O
Noise level24.6 dB(A)
Voltage ratingDC 12V
Bearing typeEBR
Fan life expectancy40,000 hours
Fan connector4pin PWM
[TBODY] [/TBODY]

Arkadaş çok güzel açıklmıştı 160 a 160 oluncada 3-5 milim için kasa kapanmamazlık yapmasın diye insan tırsıyor. :D

Bu forumda bile bilen çıkmazsa, ben ümidi kesim küçüklere bakim riske atmayalım. =) bari en sessizini önerin 4pin olsun. sesini kısabilim ısınırsa artık işlemcinin problemi :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı