Control Center güncellemesi ile çözülmediğini ilettim.
Control Center güncellemesi ile çözülmediğini ilettim.
Ben TR yetkilisine yazdım ve seri numaralarına kadar ilettim. Anakartlarındaki CSM sorununu çözemedikleri gibi bunu çözmeye meraklı değiller gibi.@Recep Baltaş Hocam bir haber varmı sorun ile ilgili?
Laptop’u açtığımda dönüş yapacağım hocam.@Singua hocam merhabalar, ben de sizinle aynı model laptopa sahibim. Şuanki BIOS versiyonum Control Center'da FE0A/F008 olarak, CPUZ'de ise FE0A olarak görünüyor. Sizdeki BIOS versiyonu nedir acaba?
Evet bende uğraşacaklarını sanmam. Servise göndermekte istemiyorum açıkçası.Ben TR yetkilisine yazdım ve seri numaralarına kadar ilettim. Anakartlarındaki CSM sorununu çözemedikleri gibi bunu çözmeye meraklı değiller gibi.
Ben son BIOS versiyonundayım, siz benden bir önceki versiyonda kalmışsınız. Ben sizin versiyonu atlayıp direkt son versiyonu yükledim ve ben de buradan BIOS düşürme yapamıyorum. Muhtemelen sizin yüklediğiniz versiyonu yüklesem ben de son versiyonu yükleyemeyecektim.Laptop’u açtığımda dönüş yapacağım hocam.
Evet bende uğraşacaklarını sanmam. Servise göndermekte istemiyorum açıkçası.
FE09 F007 bios’um.
Ben son BIOS versiyonundayım, siz benden bir önceki versiyonda kalmışsınız. Ben sizin versiyonu atlayıp direkt son versiyonu yükledim ve ben de buradan BIOS düşürme yapamıyorum. Muhtemelen sizin yüklediğiniz versiyonu yüklesem ben de son versiyonu yükleyemeyecektim.
Bu arada içiniz rahat olsun yaşanılan tüm sorunlar son BIOS versiyonunda da aynı şekilde devam etmekte, hiçbir gelişme olmamış. Undervolt dahi yapamıyorum. Tek çaremiz yeni BIOS versiyonu beklemek ve onu yükleyebileceğimiz ummak maalesef...
Reddit'te birkaç konuda gördüm, bazı kullanıcılar BIOS'larının kilidini açtırtmayı başarmış. Kilit açtırtma derken yani yine BIOS versiyonunu düşremiyorsun ve değiştiremiyorsun fakat BIOS'taki birçok ayar seçeneği açık hale geliyor ve bu ayarları değiştirme imkanımız oluyor. Bu işlem muhtemelen cihazı garanti dışı bırakıyordur ve 3. bir kişiye bu işlemi yaptırtmak ne kadar güvenilir o da bir soru işareti... Nihayetinde BIOS'ta değiştirme ihtiyacımız olan birçok seçenek açılıyor gibi.
Buradaki konuda(https://winraid.level1techs.com/t/request-unlocked-gigabyte-aorus-15p-xd-bios/40152/1 ) açtırtmış ve BIOS menüsünde aşağıdaki görselde görüldüğü gibi en sağ tarafa "Advanced" başlığı altında işimize yarayacak birçok yeni ayar seçeneği gelmiş görünüyor.
Buradaki blog sayfasında da (https://239239.blogspot.com/2022/02/unlock-hidden-advanced-menus-for.html) gerekli aşamaları tamamlayıp olusturduğumuz dosyaları sayfa sahibinin mail adresine gönderdiğimizde bize BIOS'un kilidiniz açacak (en sağdaki Advanced menüsü) dosyaları gönderiyormuş.
Ancak tekrar belirteyim, 3. bir kişiye bu işlemleri yaptırtmak ne kadar güvenilir bilemiyorum ama BIOS'ta değiştirme ihtiyacımız olan birçok seçenek açılıyor sanırım.
@osos11 hocam siz de bizimle aynı sorunları yaşıyor gibisiniz, isterseniz siz de bir inceleyin.
@Recep Baltaş hocam sizin bu konu ile ilgili görüşünüz nedir? Bu şekilde 3. bir kişiye BIOS kilidi açtırtma durumu ne kadar güvenilirdir ve nasıl bir sonuç elde ederiz acaba?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.