Gigabyte Laptop Yükte EDP Throttle Sorunu

Osos hocam açmıştı sanırım BIOS'unun kilidini. Fakat ben riske girmem, cihazı brick etmek istemem. MSI Afterburner ile 80Watt'a ayarlayıp kullanıyorum.
Hocam ben de GPU wattını düşürmeyi denemeyi düşündüm de bende güç düşürme seçeneği pasif görünüyor şu şekilde:
1685922821962.png


Siz nasıl düşürdünüz GPU güç değerini acaba? Yardımcı olabilir misiniz?
 
Hocam ben de GPU wattını düşürmeyi denemeyi düşündüm de bende güç düşürme seçeneği pasif görünüyor şu şekilde:
Eki Görüntüle 1807659

Siz nasıl düşürdünüz GPU güç değerini acaba? Yardımcı olabilir misiniz?

CTRL F yapınca bir menü açılıyordu sanırım oradan 1400MHz'in üstündeki noktaya gelip l tuşuna basıp o sekmeyi kapatacaksınız. Sonra kaydedeceksiniz.
 
Curve editor ile yapabilirsin, bu 3060ın 950 mV 2040 Mhz undervoltlu hali:

Güç tüketimini 140 watttan 120-130 arasına düşürüyor, 10-20 watt azımsanacak bir fark değil. Performansın düşmesini bırak %5 civarı artıyor bile ama ağır overclockluyken böyle. İnce beyaz çizgi kartın orjinal curveu onun 200 mhz civarında kalmaya çalış. Eğer çok arttırırsan kararsızlaşır oyundan atar yada kart farklı değerler kullanır. GpuZdan voltageı izle yük altında girdiğin değerden farklı kullanmaması lazım.

Sonra 975 mVu arttırırdın misal shift ile tam ondan başlayıp en sona kadar seçiyorsun sonra yine shifte basılı tutarken enter enter yaparsan hepsini resimdeki gibi aynı değer yapar. İstersen 750 mVa kadar düşebilirsin ama saat hızını da aynı oranda düşürmen lazım performans kaybın çok olur ama güç tüketimini istediğin kadar azaltabilirsin..
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    479,6 KB · Görüntüleme: 26
@Recep Baltaş hocam önceki konularımda da görüleceği üzere bilgisayarımda BIOS güncellemesi yaptıktan sonra, CPU-GPU ısı değerleri arttı ve oyunlarda FPS'de ciddi bir düşüş söz konusu. BIOS ve Control Center'im son sürüm olmasına rağmen bir çözümleme sağlayamıyorum. BIOS kilidi koydukları için downgrade yapamıyoruz. Bu soruna bir çözüm bulursanız çok müteşekkir oluruz. Yabancı forumlarda vb. yerlerde araştırmaktan bir şeyler denemekten helak olduk. Benim bilgisayar modelim Gigabyte Aorus 15P XD. BIOS kilidini kaldırma şansımız yok mu mesela?
 

Geri
Yukarı