Gigabyte M28U doğru renk kalibrasyonu nasıl yapılır?

Dv, renk doğruluğunu arttıran bir ayardır. %100 yapıp kullananlar da var. Bu GPU'nun sunduğu bir ayardır. Hem monitör hem GPU üzerinden doğru ayarlar ile kendinize göre iyi renkler yakalama şansınız yüksek.

Kontrastın kelime anlamı zıtlık demektir. Tasarımcıların bildiği bir örnek vereyim.
Kırmızı renge uzun süre baktıktan sonra gözünüzü kapatıp açın kırmızıyı yeşil görmeye başlarsın. Göz zıt çeşitle savunmaya çalışır. Size gelen M28U'nun panelindeki renk performansı ve kontrast arasında oluşan bır zıtlık bu. Kontrast yükseldikçe renk doğruluğu sapıtmaya başlıyor. Sarı renge kaçıyor. İşte bu yüzden kalibrasyon cihazı var mesela. İşte bu yüzden GPU üzerinden de renk ayarlama ayarları var.

-Tavsiyem sarılıktan kurtulduysanız biraz canlılığı bulun ve o ayarda gözünüz alışana kadar devam edin. Alışmazsanız her gün monitör size kötü gelmeye başlar.

Şimdi fark ettim ama bu sefer mavi renkler çok açık renkte.
Acaba 2. monitördeki ayarlarımı eşit yapsam aynı olur mu?
Aynısını yaptım yine sağdaki iyi gibi.
Şu anki ayarlarımdan memnunum sarılık gitti canlılık desen yapay gibi dursada iyi.
Alışmam gerekiyor dedğiniz gibi.

1709830761508.png

Sizin monitörünüz nedir? @Saint Lucia

Sitesinde ICC profili var onu nasıl uygularım ve yaptığım ayarlar gider mi?

Son düzenleme:
Sitesinde ICC profili var onu nasıl uygularım ve yaptığım ayarlar gider mi?

ICC için Renk Yönetimi Hakkında - Microsoft Desteği buradan destek alabilirsin.
Ayarlar gitmez. ICC profili bir renk profilidir ama onu fiziksel olarak da uygulaman gerekir. Her ICC profili her panelde farklı sonuçlar verir. Windows'ta kayıtlı kalsın diye bunu kuruyoruz. Başka albenisi yok bu olayın.

Sizin monitörünüz nedir?

AOC, MSI ve Dell seviyor olmama rağmen ASUS kullanıyorum. Çok tezat biriyim.

Şu anki ayarlarımdan memnunum sarılık gitti canlılık desen yapay gibi dursada iyi.
Alışmam gerekiyor dedğiniz gibi.

Bence buna alışacaksın. Monitör alırken beklenti içine girdiğiniz için şu an garip geliyor ürün. Çok kötü bir monitör kullanmış birine mesela sizin monitör iyi gelir. Bu konu böyledir.
-Gerekli ayarları ve neyin nasıl yapıldığını az çok öğrendiniz. Top artık sizde. 👍

Çok kötü bir monitör kullanan biri ben olabilirim :D
Eski ve şu anda 2 monitör olarak kullandığım monitöre M28U keskinlik kalite anlamında dağlar kadar fark var. Yıllarca eski monitörümü kullandığım için renklere alışamadım yeni monitörde zamanla alışırım. M.28unun sarılığı bana ürünün bozuk hissiyatı versede bunu da asabildigimize sevindim. Teşekkür ederim ilginiz için. Aklimda soru geldikçe bu konu uzerinden sorarım sizlere.

Eski monitör 24" Full HD IPS LED Monitör (24" Diagonal) - 24MP58VQ-W | LG TR

M.28unun sarılığı bana ürünün bozuk hissiyatı versede bunu da asabildigimize sevindim. Teşekkür ederim ilginiz için. Aklimda soru geldikçe bu konu uzerinden sorarım sizlere.

Sarılığın ağır basmasında haklıydınız. Bu zaten globale kadar düşmüş bir konuydu. Biz gerekli ayarlar ile bunu minimuma indirmeye çalıştık. Farklı bir durum olursa aynen yazın veya etiket atın. 👍

Çok da hakkını yemiyelim. Ofis monitörü olarak günümüzde iş görecek bir monitördür. IPS panel ve LG'ye ait. Benim ilk monitörüm Pro 2000 model 19 inç TN paneldi 75Hz. Seninkine kıyasla cidden kötüydü. Tabii yıl 2008..😅

Ayarlar gitmez. ICC profili bir renk profilidir ama onu fiziksel olarak da uygulaman gerekir. Her ICC profili her panelde farklı sonuçlar verir. Windows'ta kayıtlı kalsın diye bunu kuruyoruz. Başka albenisi yok bu olayın.
Ekledim değişen birşey olmadı.
1709916838197.png

benmi yanlış yapıyorum

Ekledim değişen bir şey olmadı. Eki Görüntüle 2135914

Benmi yanlış yapıyorum

Dostum zaten açıkladım ya size değişen bir şey olmayacağını.

ICC profili bir renk profilidir ama onu fiziksel olarak da uygulaman gerekir.

Bakınız mesajıma.
Her ICC profili farklıdır. Dosya ortak sunuma koyulabilse bile renk ayarlarınızı değiştirmez. Windows'ta renk profili kayıtlansın diye yapıyoruz. Bir özelliği yok başka.

Memnunum hocam. Aklınıza takılan soru varsa yardımcı olurum.
Valla hocam hiç bilemedim kimisi 28 inch 4k almana gerek yok 2k 27" al geç diyor kimisi UW al diyor. Bende de şuan G24F-2 var açıkçası memnunum Gigabyte'ın ürünlerini de beğeniyorum. Mesela bir tanesi monitörden sıcaklık geliyor falan yazmış. Şuan attığım MSI'a daha yakınım ama tam karar vermiş değilim finalde G65B alıp devam da edebilirim:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı