Ben 1-2 ay içinde falan sistem toplamayı düşünüyorum o yüzden karar vermem için önümde 1-2 ay gibi bir süre var. Hala net bir fikre ulaşamadım. 3 fanlı modelini aldığım zaman fiyat 5800-6000'lere kadar çıkıyor toplamayı düşündüğüm sistemde. Dolar da inatla artmaya devam ediyor. O yüzden gaming modelini almayı düşünmüyorum.
İncehesapta bilgisayar toplarken ise anakart ve ekran kartını gigabyte model seçtiğim zaman 400 lira civarı bir indirim yapılıyor. MSI ile topladığım zaman fiyat 5700-5800 civarına çıkıyor. RTX2060 Windforce seçtiğimde ise 5350 TL'ye kadar düşüyor. Aradaki 400-500 TL civarı fiyata para ekleyip monitör almak daha mantıklı geldi şu an bana. Monitöre de ihtiyacım var. Ama Gigabyte ekran kartlarında ısınma değil de Coil Whine sorunu olduğunu gördüm birkaç yerde. O yüzden net bir karar veremiyorum bir türlü. Toplayacağım sistemin 5500 TL'yi geçmemesini istiyorum ve ihtiyacım olan şeyler işlemci, ekran kartı, anakart ve ramler. Eğer olur da araştırma yapıp faydalı bir yazı falan bulursan ya da bu ikisinden birini alırsan bana bana da bilgi verirsen çok iyi olur. Dediğim gibi hala karar veremedim ve uzun süre veremeyeceğim gibi.
Bilgisayar toplayıp toplamayacağım hala belli olmadığı için burada konu da açmamıştım ama artık yavaş yavaş almayı düşündüğüm bileşenler hakkında konular açmaya başlayacağım. Çünkü sistem toplama ihtimalim yüksek. Ek olarak sistem topladığım kesinleştikten sonra konuları açıp araştırırsam 1-2 hafta daha uzayacak. Cevap almak, karar vermek falan. O yüzden şimdiden forumda bileşenleri sormaya başlayacağım. Bir terslik olur da toplamazsam, toplayacak arkadaşlara yardımı dokunur en azından.
Bu arada ben de anakart olarak Gigabyte Aorus Pro ve Elite modellerine bakıyorum. Aldıysanız ya da alırsanız anakart hakkındaki yorumlarınızı yazabilir misiniz?